Žena dala savjet kako liječiti zatvor, stručnjakinja upozorava da to ne činite

Foto: 123RF

BIZARNI trendovi postali su hit u vrijeme pandemije i lockdowna u cijelom svijetu. Korisnici TikToka objavljuju različite savjete i ideje, a uvijek se nađu oni koji ih odluče slijediti. No jedna stručnjakinja je upozorila na potencijalno opasnu tehniku "liječenja" zatvora koja je postala viralna.

Žena je objavila video u kojem tvrdi da se zatvora rješava "zabijanjem palca u vaginu i guranjem izmeta".

"Kad imate zatvor i izmet je ondje, ali ga ne možete sami izbaciti, samo stavite palac u vaginu. Kroz vaginalni zid možete osjetiti izmet i jednostavno ga pogurati van. Nema na čemu", pojasnila je autorica videa koji je privukao puno pažnje na TikToku. 

Zdravstvena stručnjakinja Stephanie Taylor za The Sun je pozvala žene da ne iskušavaju tu ideju jer može uzrokovati bakterijsku vaginozu.

"To je bizaran način ublažavanja zatvora. Preporučila bih ženama da postupaju oprezno prije nego što bilo što umetnu u vaginu jer tako mogu unijeti bakterije u rodnicu, a to će rezultirati bakterijskom vaginozom", pojasnila je Taylor. 

"Postoji niz drugih tehnika za ublažavanje zatvora, a to su bolja prehrana, pijenje puno vode i povećanje tjelesne aktivnosti. Ako se problem nastavi, posjetite svog liječnika koji će vam dati savjet. Umetanje palca u vaginu nije sigurno iako može nekima pomoći, ali i rezultirati daljnjim problemima zdravlja vaše rodnice", smatra. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.