Žena ostala paralizirana od ostataka juhe

Foto: Shutterstock

Puno ljudi jede ostatke hrane na dnevnoj bazi, a izvještaji o ljudima koji su imali teške reakcije zbog trovanja hranom, što može uključivati i gubitak udova, srećom, vrlo su rijetki.

Međutim, bakterijske reakcije uzrokovane nepropisno zagrijanim ili pohranjenim ostatcima zaista mogu dovesti do ozljeda koje mijenjaju život. Primjer je 23-godišnja Brazilka koja je ostala paralizirana nakon što se, jedući ostatke juhe, zarazila bakterijom.

Claudia de Albuquerque Celada bila je na studentskoj razmjeni u Coloradu kada je u veljači hospitalizirana zbog paralize, vrtoglavice, dvostrukog vida i nedostatka zraka. Dva tjedna nakon toga, dijagnosticiran joj je botulizam - rijetko i ozbiljno stanje u kojem toksin napada tjelesne živce. Od tada je spojena na respirator.

Prema Daily Mailu, u juhi iz trgovine nije pronađena bakterija, pa se smatra da je bolest uzrokovana načinom na koji je pripremljena ili pohranjena. Stručnjaci za hranu podsjećaju da je važno čuvati hranu na 4 stupnja Celzijeva ili manje te je temeljito zagrijati prije konzumiranja. Također, ne smije se ostaviti na sobnoj temperaturi duže od sat vremena.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.