Burger Festival krajem lipnja prvi put dolazi u Dubrovnik, imamo detalje

Foto: Burger Festival

NAJPOPULARNIJI regionalni street food festival, Burger Festival, uskoro se održava u Bjelovaru, a nakon toga  prvi put dolazi i u Dubrovnik, i to u dubrovačke Lazarete, od 20. do 30. lipnja.

>> U Zagrebu ih u desetak dana posjeti po 150 tisuća ljudi, sad dolaze u Bjelovar

Agencija Kokoš ili jaje, koja stoji iza Fuliranja i zagrebačkog izdanja Burger Festivala koji svake godine posjeti preko 150 tisuća posjetitelja, sada je Burger Festival odlučila preseliti i na krajnji jug Hrvatske, a i ovdje će sudjelovati neka poznata lica.

Janković, Pažanin i plant-based burgeri

Za burger specijalitete u Dubrovniku bit će zaduženi Institut za burgere by Mate Janković, Chef's burger by Ivan Pažanin, Guloso Burgers&More, Picnic, kDogs, Kenova? by Branko Kusovac te Beg's Plant Based, a za ponudu pića bit će zaduženi Beer&Cocktail Bar i Gingle Bells. 

Burgeri s potpisom Mate Jankovića već su na nekoliko festivalskih izdanja bili proglašeni najboljima, a osim mesnih burgera, bit će dostupne i vege varijante. Uz Jankovića, tu je i Ivan Pažanin sa svojim Chef's burgerom, čiji je hit burger Crispy Kapula odnio i titulu najboljeg hamburgera na prijašnjim izdanjima festivala u drugim gradovima.

Na Burger festu predstavit će se i dubrovački Guloso Burgers&More te Kenova? chefa Branka Kusovca. Guloso će u ponudi imati i svoj Cheesy Special, poznat po kombinaciji čistog junećeg mesa, dvije vrste sira, karameliziranog luka i Guloso umaka napravljenog od čak 11 tajnih sastojaka, a Kenova? će se predstaviti s burgerom Blue cheese koji se sastoji od junećeg mesa, chedara, BBQ blue cheese umaka, karameliziranog luka, slanine, iceberg salate i kiselih krastavaca.

Iz Zadra u Dubrovnik dolazi Picnic - mingle&fun, poznati food truck s burgerima, čiji je favorit Blackie burger 2023. godine proglašen drugim najboljim burgerom na festivalima, a tu su još i burger od kozica, Snow Burger i Frenchie burger. U ponudi će biti nešto i za vegane i vegetarijance, a svoja plant-based jela predstavit će Eduard Beg s Beg's kućicom - njihovo najpoznatije jelo je Beg's Chicky Burger, Amaze Food piletina marinirana u agave sirupu, s tzatziki umakom, svježim krastavcima te iceberg salatom, u Kroštulinom brioche plant based pecivu.

Tu je i naš favorit s Asian Street Food Festivala

Posjetitelji će, uz burgere, imati priliku probati corn dog i poslastice s kDog kućice. Za one koji još nisu isprobali, to je korejski stil hot doga – hrenovke obložene gustom smjesom, pržene u dubokom ulju dok ne postanu zlatno-smeđe boje. Osim hrenovke, u ponudi će biti opcija half&half – pola hrenovka, pola sir. Osim slanog, ova će kućica u ponudi imati i slatki brioche punjen soft serve sladoledom.

>> Ovo nam je jedna od najboljih stvari na azijskom festivalu u Zagrebu, nije ni skupa

Pročitajte više