hrana

Butković za siromašne: Chevo's je najviše napredovao. Još da smanje vatru...

Foto: Index

"IGRAČ koji je najviše napredovao" cijenjena je nagrada u NBA-u, najjačoj košarkaškoj ligi svijeta. Dobiva je igrač koji je u aktualnoj sezoni najviše napredovao u odnosu na prethodne. Da postoji takva nagrada za roštiljske restorane u Zagrebu, zaslužio bi je Chevo's u Zapruđu.

Između limenki, zelenila, ljuljački i automehaničara

Već njegova lokacija, savršeno iskorištenje nevelikog prostora i uklopljenost u okoliš donose šarm i bonuse kakve nemaju konkurenti. Smješten je u omiljenom, ali neglamuroznom novozagrebačkom kvartu, punom notornih zgrada limenki, ali i krasnih zelenih površina. Dodamo li da je Chevo's točno preko puta limenke, okružen zelenilom u nevisokoj, ali velikoj građevini okružen garažama i automehaničarskom radionicom, njegov kul faktor opasno raste.

Ako ste ljubitelj roštilja s malom djecom (koja su također navučena na roštilj) dodatno će ga pojačati to što se na ukusno sređeni drveni interijer Chevo'sa naslanja krasan, uredan i čist parkić lokala, okružen ogradom zaklonjenom živicom, na kojem je dječje igralište s par sprava.

Roditeljima male djece ne treba objašnjavati koliko ovo vrijedi i kako će vam ova zlata vrijedna zelena površina uštedjeti živaca, dati mira onima koji u restoranu sjede oko vas i spriječiti da se obiteljski izlazak na ručak pretvori u svađu supružnika nadrkanih zbog kmečanja djece kojoj je dosadno u restoranu. Iako vizualno spojeni, dječje igralište i restoran odijeljeni su pomičnom staklenom stijenkom tako da uživanje u hrani ne remeti dječja cika.

Idealno mjesto za roštiljem proslaviti i svečanije prigode

Sve ovo je sjajno, ali bilo bi tek fusnota da nije onog najvažnijeg, ponude hrane i njene kvalitete. Chevo's stalno radi na poboljšanju i proširenju usluge, a osoblje mu je besprijekorno. U ovom serijalu pišemo dojmove iz objekata za svačiji džep, bazirajući se na bazičnom - roštilj, lepinja, salata, pivo i većini dostupnom.

Chevo's svakako spada u tu kategoriju, ali s obzirom na ponudu, prije svega vina, deserta i posebno ozbiljnijeg i daleko skupljeg mesa, možemo ga svrstati i u kategoriju iznad. Međutim, naše nepce ni džep ne zanimaju tomahawk, dry age i buteljke od par stotina kuna, nego ukusne osnove.

Ovo u Chevo'su je hamburger, a ne preskupi kanapeići koje prodaju "burger"-pomodnjaci

Zbog perfektnih kolača u Chevo'su, ipak smo odlučili napraviti iskorak iz cjenovnog razreda u čijim se gabaritima inače krećemo, a to je stotinjak kuna po osobi. Zato ono konzumirano ovom prilikom u Chevo'su podvodimo pod "odlazak na roštilj u svečanijoj prigodi".

Za glavno jelo uzeli smo platu za dvije osobe, ali uz iznimku u vidu ekstra hamburgera. Zato što Chevo's pod tim jelom nudi veliki, bogati, ukusni, sočni, zakusni i povoljni obrok, a ne kao praktično svi ostali koji već godinama jašu na valu popularnosti tog jela, "burger" veličine kanapea koji traži tri ta komadića za utažiti glad, pri čemu jedan burgerić košta desetak eura.

Svi ti pljačkaši na pigmejskim porcijama "burgera", kojem su eto osim veličine pomodno smanjili i ime i kojima obiluju Zagreb i Hrvatska, trebali bi doći u Chevo's vidjeti stvarni izgled i veličinu hamburgera. Koji, ponavljamo, nije kanape, niti bi takav smio koštati 60-80 kuna.

U Chevo'su osnovna varijanta hamburgera košta poštenih 50 kuna i njega smo i kupili te kao i uvijek, s jednim utažili glad. Inače, u ponudi ih je još nekoliko raspojasanijih, kako sastavom, tako i cijenom. 

Veliki kiks inače besprijekornog objekta: meso ne peku, nego prepeku

Slijedila je plata, a s njom i problemi. U Chevo'su, naime, znaju pretjerati s pečenjem mesa. Na to su nas upozorili još neki fanovi roštilja koji posjećuju ovo mjesto. Gotovo sve što smo naručili vatra je lizala malo dulje nego što je smjela, pa to utječe i na izgled, ali i na okus inače sjajne hrane u ovom restoranu. Šteta je da objekt koji očito i stalno ulaže u poboljšanja u svim segmentima, kiksa na nečemu ovako bazičnom. No, to je i lako ispravljivo. Dok sami to ne shvate, naglasite konobaru da kod roštilj majstora inzistira vam meso ispeku, a ne prepeku.

Kritike upućujemo i onome što ovdje nazivaju šiš-ćevap, a izgledom i sastavom je daleko više šarf kobasica. S previše crvene paprike, samo nedostatak opne fali za potpuni doživljaj kobasice. Međutim, nismo naručili nju, nego šiš. Gurmanska pljeskavica također ima previše crvene paprike i nadimljenog okusa. Chevo's ipak zaslužuje daleko više pohvala.

Odlična i raritetna vješalica

Krenimo s pilećim ražnjićima. Inače, bilo da ste kod nekoga privatno na roštilju ili u restoranu, to je dosadno jelo, a ovdje su fino napacani s egzotičnim twistom i začinom iz marinade. Pljeskavica sa sirom je doslovno zamamna. Vješalica u Chevo'su je odličan raritet jer je od mljevenog mesa, jako ukusna i bogata sirom.

Šopska s desinićkim sirom i crvenim lukom je neočekivana senzacija

Rebarca su slatko-chilli okusa i naravno dimljena, jako su ukusna, dominira slatkoća i umak za roštilj. Sotirano povrće je dobrodošlo osvježenje, ali oduševila nas je salata. Šopska s desinićkim sirom, koji je intenzivnog slanog okusa i podsjeća na sir iz mješine, u kombinaciji s crvenim lukom, hrpom povrća, a sve bogato i sitno nasjeckano.

Vrhunske lepinje bez klasičnih prevara

Lepinje su u Chevo'su među najboljima u gradu. Sočne, svježe, malkice "mokre", ali bez onih džiberskih trikova kojima se pečenjem i namakanjem u ulje sakriva da nisu friške. Bonus ide i tome da je lepinja uračunata u cijenu obroka, što nije slučaj u mnogim roštiljskim restoranima. 

Prije nego što prijeđemo na kolače, moramo uputiti i kritiku tome što ovaj, po svemu reprezentativan restoran, ima samo jednu i pol vrstu craft piva. Nevjerojatno, jer Chevo's bi po svemu morao biti i mjesto uživanja ne samo u mesu, nego i u bogatom izboru takvog piva.

Craft piva neshvatljivi propust, ali kolači....

Grijeh je objed u Chevo'su ne završiti kolačima. Ovdje su takvi da su vrijedni prekida korizme, dijete ili odricanja od slatkog. Probali smo... Ma, zapravo, da ne lažemo, proždrli smo, tart od jabuke s kremom od naranče i ono što smo nazvali čokoladno čudo. Potonji nije baš fotogeničan, ali je okus oba ova kolača nezaboravan i fenomenalan.

Chevo's je usprkos minusima koje smo naveli i koje je nužno promptno ispraviti, mjesto na koje se jedva čekamo prvom prilikom vratiti. 

OCJENA

Koliko platiš: Umjereno 
Koliko se najedeš: Puno 
Valja za: Jako dobro 
Ukupni dojam: 

POJEDINAČNO

Pljeskavica 
Ćevapi
Vješalica
Šiš 
Pileći ražnjići
Salata
Lepinja
Pivo 
Kolači
Cijene
Čistoća
Ljubaznost