Idemo po dućanima: Probali smo Somersby s 0% alkohola, gori je od dječjeg "šampanjca"

Foto: Index

NA INDEX RECEPTIMA smo u svakodnevnoj potrazi za novim, zanimljivim, povoljnim i neobičnim proizvodima u dućanima. Pogledajte što smo pronašli ovaj tjedan.

>> Idemo po dućanima: U Kauflandu smo našli brašno za burek, košta 1.19 eura

Krvavice

Volite li krvavice? Ove s fotografije smo našli u Lidlu, u pakiranju je 600 grama, a po kilogramu koštaju 4 eura.

Spirelli od leće

Tjestenina od crvene leće - ništa novo, ali nekad teže za naći po dućanima. Ima je za kupiti u Mülleru, košta 2.24 eura za 250 grama. Veganska je i bez glutena.

Šufnudle

Šufnudle - volite ili ne? Ima ih u Lidlu, pakiranje svježih od 500 g je 2.15 eura.

Čips od kokosa

Za smoothie bowlove i slična jela, ovaj je kokos super dodatak. Ima ga za kupiti u Mülleru, a košta 3.17 eura za 110 grama.

Kava iz Tanzanije

Nesvakidašnja kava u Lidlu - Tanzania Thamani u limenci od 250 grama prodaje se za 6.59 eura.

Somersby cider s 0% alkohola

U Sparu smo našli Somersby s 0 posto alkohola, košta 1.55 eura. Kakvi ste vi s bezalkoholnom cugom - da / ne? Mi smo probali ovaj od jagode, i prije toga smo ga dobro rashladili, no moramo priznati kako nismo oduševljeni.

Ovaj cider bez alkoholnog momenta u okusu je samo jedan pjenušavi preslatki sok s okusom jagode, nešto kao dječji šampanjci kakve smo pili kao klinci na rođendanima ili za Novu godinu. Iako se cideri mogu razlikovati po stilu, od suhog do slatkog, ovog je teško piti, čak uzimajući u obzir i to da je "aromatiziran" nekom vrstom voća.

Inače, cider je alkoholno piće koje se proizvodi fermentacijom jabukovog soka, a taj proces podrazumijeva pretvaranje prirodnih šećera prisutnih u soku u alkohol i ugljični dioksid. Rezultat fermentacije je piće koje može varirati u okusu, mirisu, boji i jačini alkohola, ovisno o sorti jabuka koje se koriste, metodama proizvodnje, ali i trajanju fermentacije (svi ovi parametri će se bolje isticati kod craft cidera).

Praline s pistacijom

Praline od čokolade i pistacije? Može! Našli smo ih u talijanskom dućanu Gastronomica u Zagrebu, pakiranje od 150 grama košta 6.39 eura.