Juha, teletina i krumpir i palačinke 17, grah 6.50 eura. Ovdje se jedu fini gableci

Foto: Hana Kajari/Index

POTRAGA za obilnim i ne preskupim gablecima kod nas nikad ne prestaje, a sada nas je put odveo Kod Tomeka, "na staroj zagrebačkoj obrtničkoj cesti u naselju Stenjevec", objašnjavaju na svom webu. Točnije, na adresi Samoborska cesta 126. Na Googleu im je prosječna ocjena 4.7, a sveukupno u trenutku pisanja ovog teksta imaju 401 recenziju.

"Restoran Kod Tomeka nezaobilazna je lokacija za sve ljubitelje domaćih specijaliteta, jela s roštilja i drugih jela pažljivo biranih sastojaka serviranih u ugodnom ambijentu našeg restorana", opisuju tako sebe iz restorana koji je otvoren svaki dan osim nedjelje, a radno vrijeme je od 9 ujutro do 10 navečer. Prostor je dosta velik, uređen u tradicionalnom stilu.

@index.hr Ovdje smo ponudu dana platili 17 eura, a grah 6.50 eura #kodtomeka #indexhr #hrana #food #foodie #foryou #foryoupage #fyp #viraltiktok ♬ original sound - Index.hr

Što smo jeli

Naručili smo ponudu dana, što uključuje cijeli meni, te dnevni gablec. Ponuda dana, kad smo ih mi posjetili, bila je goveđa juha, teleće pečenje, pekarski krumpir i palačinke za 17 eura. Uz to smo uzeli grah sa suhim mesom za samo 6.50 eura (neki će reći da to nije malo, no, s obzirom na cijene po drugim restoranima, čini nam se skroz pristojno).

Teleće meso bilo je sočno i bez previše masti. Krumpiri su bili slatki i topili su se u ustima. Grah se može birati u varijanti sa suhim mesom ili s kobasicom, a oba su odlična i porcije su obilne. Palačinke smo mogli birati - s čokoladom ili marelicom, a bile su kao da smo ih ispekli doma.

Znate za neko mjesto gdje imaju odličnu hranu, ali nisu razvikani? Javite nam u komentarima, možda ih posjetimo. ;) 

Pročitajte više