Našli smo "lažnu" konzerviranu ribu za 4.29 eura, ovo je sastav

Foto: Index

NA INDEX RECEPTIMA smo u svakodnevnoj potrazi za novim, zanimljivim, povoljnim i neobičnim proizvodima u dućanima. Pogledajte što smo pronašli ovaj tjedan, ali i naše savjete te recepte u kojima možete iskoristiti pojedine namirnice.

Bezalkoholni kokteli

Bezalkoholni kokteli? Nama nisu baš najdraža stvar na svijetu (ni općenito kokteli koji se prodaju već smiksani), no možda nekome od vas dobro dođe informacija kako se ovi s fotografije u Lidlu prodaju po 69 eurocenti.

Bezalkoholni kokteli trenutno su poznati i pod nazivom mocktails, a napravljeni su da imitiraju okus koktela, ali bez alkohola. Sve veći broj ljudi vodi brigu o smanjenju unosa alkohola, pa po vani restorani, barovi i kafići sve više uključuju mocktaile u svoje ponude kako bi privukli širi spektar gostiju. Također, mnogi barmeni i miksolozi stvaraju mocktaile koji su jednako impresivni kao i kokteli s alkoholom.

Tjestenina

Ziti je vrsta šuplje, cjevaste tjestenine. Potječe iz Campagne, a veže se i za Siciliju. Ime doslovno znači nevjesta ili mladoženja, a legenda o imenu je mnogo. Ono što je nama bitno je da se kvalitetna varijanta može kupiti i kod nas, u Gastronomici u Zagrebu, a pakiranje od 500 g košta 4.38 eura.

Organska Cola

Jeste li ikad probali ovo? Limenka "organske Cole" od 330 ml u Konzumu košta 1.46 eura.

Riba bez ribe

Konzervirana riba bez ribe? Našli smo je u Konzumu, 150 grama košta 4.29 eura, a dostupne su dvije varijante - "tuna" i "skuša" u umaku od rajčice.

"Skuša" u umaku od rajčice je, kako stoji na deklaraciji, zamjena za ribu na bazi biljnih proteina i algi u umaku od rajčice. Isti ovaj dio s umakom od rajčice stoji i na deklaraciji "tune", a vjerujemo da je zabuna jer je tu riječ o hidratiziranim biljnim proteinima iz graška i boba, suncokretovom ulju, tamari soja umaku, limunovom soku, morskim algama i začinima.

"Skuša" u umaku od rajčice sastoji se od umaka od rajčice, hidratiziranih biljnih proteina iz graška i boba, tamarija, morskih algi, octa, limunovog soka i soli. Nama ovaj proizvod definitivno zvuči zanimljivo, jeste li ga probali? Javite nam dojmove u komentarima.

Gotovi "mac and cheese"

Ovo smo upravo našli u Lidlu - slavno američko jelo Mac&Cheese, ali gotovo. Kupujete li takva jela ili radije spremate sami? Kilogram ovog s fotografije košta 4.39 eura.

Humus

Volite li humus? Mi ga najčešće radimo sami, ali sad smo našli ovaj u Lidlu - s falafelom. 220 grama košta 1.19 eura. Po istoj cijeni trenutno imaju i obični i "bruschetta" humus, odnosno s preljevom od rajčica. Redovna cijena je 2 eura.

>> Recept za domaći humus

Papričice u ulju

Papričice sa sirom, to nam je jedna od dražih stvari za pojesti uz kasni doručak ili ručak te poslužiti gostima uz nareske i sireve. Ove makedonske našli smo u Dark Blue Storeu u Zagrebu, staklenka košta 4.99 eura.

>> Kako napraviti platu sa sirevima za druženja

>> Idemo po dućanima: Znamo gdje ima hit tjestenine s TikToka, ali i najboljeg ajvara