RECEPT za sekeli gulaš možete pronaći OVDJE. Ali prije no što se bacite na pripremu, pročitajte par zanimljivosti o ovom slavnom jelu stvorenom za hladnije dane.
Vjeruje se da sekeli gulaš potječe iz mađarskog grada Szegeda koji je poznat po dobroj mljevenoj paprici. No, postoje i teorije po kojima je sekeli gulaš nazvan po mađarskom piscu i novinaru Jozsefu Szekelyju.
Ta priča kaže kako je Jozsef jednog dana došao u restoran taman prije zatvaranja i htio nešto pojesti. Rekli su mu da imaju tek ostatke gulaša i kiselog kupusa, na što je on tražio da pomiješaju to dvoje. Jelo je postalo hit i nakon toga su ljudi dolazili na ručak i tražili Szekelyjev gulaš.
Kakva god je prava istina o sekeli gulašu, jedno je sigurno - kombinacija je fina i omiljeno je jelo u mnogim državama u centralnoj Europi.
Ako isprobate ovaj recept, svakako fotkajte rezultat i objavite u našoj Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali?
Lajkajte Index Recepte na Fejsu za brdo jednostavnih i testirano odličnih recepata koje možete isprobati kod kuće svaki dan.