5 pasmina mačaka koje vole putovanja i izvrsni su suputnici

Ilustracija: 123rf

MAČKE su općenito poznate kao životinje koje ne vole putovati, no postoje neke pasmine mačaka koje su izvrsni suputnici i obožavaju avanture.

Portal Catster izdvojio je pet pasmina koje trebate nabaviti ako ste putoholičar i ljubitelj mačaka, a evo i koje su to:

Kartuzijska mačka

Ova siva mačka poznata je po tome što vrlo dobro podnosi putovanja, a nadimak joj je "nježni div". Mužjaci teže od 10 do 14 kilograma, a ženke su manje (od šest do devet kilograma). Također se dobro slaže s djecom i drugim kućnim ljubimcima.

Chantilly-Tiffany

Ova mačka je sjajna družica na putovanjima zbog svoje mirne prirode. Jednom tjedno trebat ćete joj temeljito očetkati dlaku, ali inače ne zahtijeva previše pažnje i obožava ljude.

Japanski bobtail

Samopouzdani, inteligentni i energični japanski bobtail lako se prilagođava novom okruženju. Njegova sposobnost da se osjeća kao kod kuće u novim okruženjima čini ga idealnim suputnikom. Vrlo je zdrava mačka, a prema japanskom vjerovanju simbol je sreće.

Pixie-bob

Pixie-bob možda izgleda poput divlje mačke, ali je zapravo veoma mirna i jako se veže uz svoje ljude. Voli putovati u automobilima, a poznato je i da ju je lako istrenirati za šetanje na povodcu.

Škotski fold

Škotski fold nema problema s prilagođavanjem novim mjestima, ljudima ili životinjama. Obožava avanture i vožnje različitim prijevoznim sredstvima. Njegove uši trebat ćete čistiti dva puta mjesečno zbog nakupljanja voska, a također ćete mu trebati redovito četkati dlaku kako bi mu krzno ostalo mekano i prozračno.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.