Zagrebački ZOO poziva sve školarce na radionicu "Divlje ljeto"

Foto: Press 

POČELI su upisi u "Divlje ljeto" u zagrebačkom Zoo vrtu. 
 
Tijekom petodnevnog programa školarci će otkriti što sve rade timaritelji i drugi sa životinjama povezani djelatnici Vrta.
 
Divlje ljeto u Zoo vrtu osmišljeno je kako bi se djeci tijekom ljetnih praznika približili poslovi timaritelja, istraživača i prirodoslovaca.
 
Kroz cjelinu "Mladi timaritelji", polaznici će moći naučiti kako čistiti nastambe, osmišljavati zadatke i pripremati ljetne poslastice za životinje. Pravi timaritelji, koji svoj posao smatraju jednim od najljepših na svijetu, podučit će ih kojim poslasticama razveseliti medvjede, morske lavove, kapibare i zmije.
 
 
Cjelina "Divlji vrt", djeci će otkriti kako dvorišta, parkovi i vrtovi vrve malim životinjama. U sklopu nje mališani će postavljati kućice za puževe, ptice i ježeve te hotele za kukce. Dotaknut će se i flore, pa će izrađivati herbarije te proučavati godove i koru stabala.
 
Istraživačku strast rasplamsat će im i "Dnevnik istraživača". Posebnom će kamerom istraživati podzemne tunele merkata, a pune ruke posla imat će i oko izrade lumbrikarija za gujavice.
 
 
Za razbibrigu tu su zabavne igre te kvizovi, a na kraju programa djeca dobivaju diplomu Zoo istraživača.
 
Divlje ljeto program je namijenjen djeci od završenog 2. do završenog 6. razreda. Održava se tijekom ljetnih praznika - od 22. lipnja do 4. rujna. Djeca su u Zoološkom vrtu grada Zagreba šest sati dnevno pet dana tjedno - od ponedjeljka do petka. Program se održava u dvije smjene - prva počinje u 8, a druga u 14 sati. Svaku skupinu koja može imati između 10 i 24 polaznika, vode po dva edukatora.
 
 
Cijena programa je 450 kn što, među ostalim, uključuje užinu, slasticu te vodu.

 

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.