Canicross je okupio 85 sudionika i 87 pasa. Pridružite im se sljedeći vikend

Helping Animals

SURADNJOM projekta Helping animals i Canicross Croatia u nedjelju je održano treće okupljanje ljudi i pasa željnih aktivnog vikenda. Ovo je disciplina koju je u Hrvatskoj predstavio Klub sportskih i zaprežnih pasa Zagreb te je prva utrka organizirana 2015. pod nazivom “Prave šape”.

Canicross je sport cross country trčanja sa psima. Ideja o suradnji Helping Animals i Canicross Croatia nastala je sasvim spontano, a sve s ciljem pomaganja pri udomljavanju pasa koje je netko napustio. U ovoj utrci je sudjelovalo sveukupno 85 sudionika i 87 pasa, od koji je trčalo njih 9 koji traže dom.  

Ovo je jedna divna suradnja u kojoj su volonteri Helping Animalsa angažirali i volontere i pse iz raznih udruga. Na ovaj način psi dobivaju dodatnu priliku da ih netko primijeti i pruži im topli dom, a ujedno se i socijaliziraju. Cijelu utrku fotkala su tri fotografa iz projekta Helping Animals te Matija Tišlar.

 

Zajedničke suradnje pune pozitivne energije s ciljem pomoći pri udomljavanju životinja ono su što nam je svima potrebno. Sudjelovati i pomoći mogu svi na bilo koji način. U utrci mogu sudjelovati i djeca, a ovaj put je najmlađa šetačica imala samo 5 godina.

Čitava utrka je podijeljena u razne kategorije koje su svima pristupačne. Možete izabrati između šetačke grupe, početničke ili napredne. Sljedeća utrka će se održati 25. studenoga od 15 do 16 sati, a mjesto sastanka je pokraj parkinga Park šume Dotrščina.

Dobrodošli su svi oni koji se žele družiti - trčati ili šetati, sa ili bez psa. Čak i ako nemate psa, možete se javiti na Facebook stranicu Helping Animals te dogovoriti šetnju ili trčanje s nekim psom koji treba pomoć pri udomljavanju.

Više informacija o samom događaju možete pronaći OVDJE, a fotografije jučerašnje utrke pogledajte OVDJE

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.