Danas je na Bundeku obilježen Međunarodni dan zaštite životinja

Screenshot: Rumble

DANAS, 6. listopada, na Bundeku je obilježen Međunarodni dan zaštite životinja. Edukativno-zabavni program trajao je od 10 do 16 sati, a na obilježavanju sudjelovali su Zoološki vrt grada Zagreba, Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba, MUP, MORH, Mreža za zaštitu životinja, odnosno prijatelji životinja te brojne druge udruge i azili.

Uz brojne izlagače, posjetitelji su mogli vidjeti rad službenih pasa MUP-a i MORH-a, upoznati volontere raznih udruga za zaštitu životinja te se dobro zabaviti sa svojim ljubimcima. Na štandu Mreže za zaštitu životinja, koju čine 43 udruge, mogle su se saznati brojne bitne informacije, odgovori na pitanja te zakonske odredbe i savjeti.

Njihovi su edukatori građane podučavali kako štititi divlje životinje u gradovima te što podrazumijeva odgovorno držanje kućnih ljubimaca. Pod vodstvom edukatora Životinjskog kutka izrađivale su se životinje od plastelina, bojili crteži pasa i mačaka te se provjeravalo znanje o držanju kućnih ljubimaca uz edukativnu vreću i posebne radne listiće.

Osim izlagača, puno pasa se prošetalo Bundekom sa svojim skrbnicima u nadi da će ih netko primijetiti i pružiti im topli dom i obitelj. U videu vam donosimo dio atmosfere s Bundeka.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Index Ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.