Hrabri planinari spasili psa: Nosili su ga pet kilometara do automobila

Grupa planinara iz Los Angelesa doživjela je nezaboravnu avanturu kada su tijekom jutarnjeg planinarenja naišli na napuštenog njemačkog ovčara na vrhu Griffith Parka. Ono što je počelo kao običan uspon, pretvorilo se u herojski čin spašavanja.

Naime, kada su planinari stigli na vrh, primijetili su prestrašenog psa bez povodca i ogrlice, samo sa zdjelicom vode pokraj njega. Nije bilo jasno je li pas pobjegao ili je bio namjerno ostavljen, ali jedna stvar je bila sigurna - planinari nisu namjeravali otići bez njega.

Pas, kojega su kasnije nazvali Hiker, izgledao je prestravljeno. Nije želio hodati niti je prihvaćao maženje. S obzirom na njegovu težinu, nošenje cijelim putem nazad činilo se gotovo nemogućim.

Međutim, kreativnost i suosjećanje planinara omogućili su im da pronađu rješenje. Korištenjem cerade, koju su ponijeli za vježbanje, napravili su improviziranu nosiljku i pažljivo prenijeli Hikera cijelih pet kilometara do sigurnosti.

Iako povratak obično traje oko 45 minuta, s Hikerom je putovanje trajalo gotovo sat vremena. Nitko nije prigovarao, znajući da tog dana njihova misija nije bila samo osvajanje staze, već spašavanje života.

Daniel, jedan od članova grupe, ponudio je da psa povede kući i pruži mu privremeno utočište. Hiker je odmah odveden veterinaru gdje je potvrđeno da nema mikročip, ali je bio u dobrom zdravstvenom stanju. Daniel je odlučio da će ga udomiti ako se ne pronađe vlasnik.

Ovaj hrabri i srčani čin planinara nije samo spasio jedan život već je i pokazao snagu zajedništva i ljubavi prema životinjama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.