Je li ova mačka novi Grumpy?

Screenhot

GRUMPY Cat je svojevremeno bila najpoznatija mačka na internetu. Tome svjedoče i brojni memeovi posvećeni mački mrzovoljnog izgleda koji su obilježili proteklo desetljeće. Nažalost, Grumpy je uginuo 2019. i za sobom ostavio prazninu u svijetu virtualne pop kulture.

Neke mačke su od tada prijetile preuzeti ovu laskavu titulu, ali nijedna nije istinski podsjećala na Grumpyja. Do sada.

Izgleda da smo, ipak, pronašli njegovu nasljednicu. Mačka iz Tajvana po imenu Meow Meow ima neodoljivo nadureno lice, koje ljudi širom svijeta polako počinju primjećivati.

Dostojanstvenu Meow Meow je usvojila njena vlasnica, Clare, dok je bila mačić.

"Ugledala sam je u jednoj trgovini kućnih ljubimaca. Bivši vlasnici su je napustili iz nepoznatog razloga. Imala je 10 mjeseci u tom trenutku, pa smo je moj mlađi brat i ja odveli kući. Ona je postala moja prva mačka", priča Clare.

Ona ističe da je Meow Meow veoma ljupko stvorenje, usprkos namrgođenom izgledu, i da je svako jutro masira šapicama, kako bi je probudila.

Meow Meow su usporedili i s Batmanom, zbog tamne dlake oko očiju, koja ostavlja dojam maske čuvenog superjunaka, a njena vlasnica joj je jednom prilikom, čak, obukla kostim princeze, jer je u njenim očima mačka uvijek nježna, a ne mrzovoljna 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.