Mačka je ostavila mačića u tuđem dvorištu. Očekivala je da će mu ljudi pomoći

Screenshot

PRIJE tjedan dana stanovnici Montreala u Kanadi spazili su uličnu mačku u svom dvorištu kako nosi malo mače. No mačka je brzo otišla, ali je mače ostavila. Kada je vlasnik došao provjeriti malo stvorenje, shvatio je da je mačić bolestan i da mu nedostaje jedno oko.

Čekali su da se vrati mama mačka, no ona se nikad nije vratila. Mačića su odveli veterinaru jer mu je hitno bila potrebna medicinska skrb. Chatons Orpgelis Montreal, lokalna organizacija za spašavanje životinja, uskočila je da pomogne malom mačiću da se izbori za život. Brzo su shvatili da se radi o ženki i dobila je ime Unna.

Bila je pothranjena, doslovno kost i koža, odnosno teška svega 480 grama. Imala je inficirano oko. Veterinari su vjerovali da si je malena sama dodatno oštetila oko grebući ga od boli. Unnu čeka operacija kada ojača i naraste kako bi joj spriječili daljnju infekciju oka.

Mače nije imalo previše kontakta s ljudima i bilo je vrlo uplašeno, no sve se promijenilo na bolje kada je upoznalo svoju privremenu udomiteljicu Mariju koja je djelatnica klinike i uspjela je steći povjerenje male Unne.

Maria je odlučila Unnu voditi svuda sa sobom, i po kući i po klinici, kako bi se ona što prije opustila i počela vjerovati ljudima i kako se nikada ne bi osjećala usamljeno. U samo dva dana malena se vidljivo opustila i počela oporavljati.

Maria je nabavila malenu klokanicu u kojoj je nosi, a Unna obožava biti blizu nje i na toplome. Volonteri se nadaju da bi kroz tri tjedna Unna mogla na operaciju oka, a ono što je sigurno je da je uz terapiju sada više ništa ne boli. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.