Ove četiri biljke će umanjiti stres vaše mačke

Screenshot/Unplash/Pixabay

NEKE su mačke po prirodi zabrinute i pod stresom, dok su druge takve tek u određenim situacijama, kao što su npr. vožnja automobilom ili posjet veterinaru.

Srećom, postoje učinkoviti domaći lijekovi koji će smiriti i opustiti vašu mezimicu.

1. Mačja trava

Ključ uspjeha je u tome da je svojoj mački na raspolaganje date 15 minuta prije nekog stresnog događaja, kao što je npr. odlazak veterinaru. To će je malo umoriti i puno više opustiti, što vam je i cilj.

2. Kamilica

Mnogi ljudi prije spavanja popiju šalicu čaja od kamilice, koja im pomaže da se opuste te što brže utonu u san. Ista ta anti-tjeskobna svojstva učinkovita su i za vašu mačku. Istraživanja su dokazala kako kamilica sadrži tvari koje djeluju na istim dijelovima mozga i živčanog sustava kao i lijekovi protiv tjeskobe. 

3. Hmelj

I pritom ne mislimo na davanje gutljaja piva, čiji je hmelj glavni sastojak, nego na suho cvijeće, koje je učinkovitije i bolje za njezinu jetru.

4. Valerijana

Ova biljka slična je mačjoj travi, ali ima jednu bitnu razliku. Nakon malo ludosti po stanu, ne samo da će vaša mačka biti mirna nego je vjerojatnije da će i brže zaspati. Ova se biljka koristi i kao ljudski lijek protiv nesanice, a isti učinak ima i na mačke. Euforija uzrokovana ovim cvijetom pomoći će joj da se brže umori i dobro odmori.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.