Ovo su odgovori na najguglanija pitanja o mačkama i psima

Foto: Pexels

GOOGLE je doktor za sve. Što god vas zanima, vjerojatno ćete odgovor potražiti na najpopularnijoj tražilici na svijetu. Zanimljivo je da neka pitanja zaokupljaju umove milijuna ljudi, a neka od njih tiču se mačaka i pasa. Evo koja su to, kao i odgovora na njih.

Zašto mačke vole umivaonike?

Naši krzneni prijatelji biraju ovo naizgled neugodno mjesto iz više razloga. Možda im je vruće pa se pokušavaju rashladiti, a moguće je i da se osjećaju sigurnije u malim i visokim prostorima. I, očekivano, možda su žedni.

Zašto mačke predu?

Predenje je način komunikacije mačaka. Međutim, zabluda je da je mačka koja prede uvijek sretna. Vibracije mogu potaknuti strah, nervoza i stres. Predenje je i način da mačke privuku našu pažnju, posebno ako su gladne.

Zašto se mačke boje krastavaca?

Iako nitko zapravo nije utvrdio zašto, postoji nekoliko objašnjenja ovog fenomena. Prije svega, mačke bi mogao zaprepastiti miris ovog povrća, posebno ako ga nisu prije osjetile. Drugo, krastavci mogu mačkama izgledati kao zmije. I na kraju, mačke se zapravo ne boje krastavaca. Samo ih smatraju prijetnjom ako im se kriomice stave iza leđa.

Zašto psi jedu travu?

To se događa iz raznih razloga. Možda žele poboljšati probavu, liječe crijevne gliste ili pokušavaju nadoknaditi vitamine koji im nedostaju. Osim toga, psi su svejedi pa genetski imaju predispoziciju da jedu travu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.