Poznati Hrvati o svojim psima: "Oni nikad nisu obaveza, već članovi obitelji"

Foto: Instagram

POVODOM Međunarodnog dana pasa pjevačica Neda Parmać i voditeljica Antonija Blaće otkrile su nam koliko im znače njihovi kućni ljubimci. 

 

"Moj mješanac Poko ima 14 godina. Našla sam ga na Baćinskim jezerima i on je najbolji pas na svijetu. Uopće ne laje, ali to je vjerojatno zato što nema prigovora. Oduvijek sam htjela psa, ali roditelji mi nisu dozvolili kao djetetu", rekla je Neda.

Pjevačica kaže da je njihov prvi susret na Baćinskim jezerima bio sudbonosan. "Mi smo srodne duše. Nisam mogla pronaći savršeniju životinju. Unatoč tome što su roditelji prvo bili protiv njega, znam uloviti mamu kako se mazi s Pokom. Svi ga vole. Svi susjedi kažu da je kvartovska maskota", govori. 

Antonija Blaće: Bila je prava odluka što smo ga udomili

Antonija je svog Čarlija udomila prije 10 godina. "Svi koji razmišljaju da udome psa, neka to naprave. Nećete požaliti. On daje toliko ljubavi da se nikada nismo zapitali jesmo li donijeli pravu odluku jer to je bila prava odluka", kaže voditeljica.

"On je savršeni pas koji želi ići svugdje. Zna se ponašati, biti miran kad treba. Zaigran je kad treba. Voli ljude, ne laje, osim ako se netko približava kućnim vratima. Pitom je, mio i jako privržen. Jednostavno ga obožavam", kaže. 

Marko Grubnić: Moji psi su sastavni dio mog života

Stilist Marko Grubnić ima 2 psa - Caspera i Castra - i tvrdi da je "opsjednut" svojim ljubimcima. "Volim ih najviše na svijetu i smatram ih članovima obitelji. To nije klišej ili fraza, to je surova realnost. Cijela moja obitelj i ja pokušavamo uključiti naše pse u sve što radimo. Ja sam jako zahvalan na svakoj sekundi, minuti, trenutku provedenima sa svojim psima", kaže Grubnić.

"To su bića koja meni daju energiju, ljubav, razumijevanje. Ja vidim da oni razumiju kad imam dobar ili loš dan. Ne mogu zamisliti niti jedan dan svog života bez psa. Naviknut sam na pse i odmalena sam ih imao, cijeli život", rekao je i dodao da smatra da su djeca koja odrastu uz pse bolji i brižniji ljudi.

"Teško je nekome tko nema psa prenijeti to što ja osjećam prema tim bićima jer vidim da ljudi baš ne razumiju što ja pričam. Meni bude žao tih ljudi. Žao mi je iz dubine srca da ne osjete tu bezuvjetnu, najiskreniju i najčišću ljubav na svijetu.

Za mene psi ni u jednom trenutku nisu bili obaveza. Oni su sastavni dio mene, mog života. Moje su veselje, moj centar svijeta. Trudim se da moji psi imaju lijepe živote, da su sretni. Ne pretjerujem ni u čemu - ne oblačim ih, ne izlažem ih nepotrebnom stresu, ne vodim ih po gradu. Pokušavam ih zaštititi da imaju lijep život. Moja obitelj i ja pazimo na naše pse", zaključio je. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.