Preplašio se psa: Zagrebački vatrogasci pomogli su spustiti mačka sa stabla

Screenshot: Facebook

PRIJE nekoliko dana jedan mačak neočekivano je završio u krošnji drveta, a u akciju spašavanja uključila se Vatrogasna postrojba Zagreb. Ovu zgodu prepričali su djelatnici azila Dumovec na svojoj Facebook stranici.

"Ovako je mačak iz Folnegovićeva naselja spušten na sigurno! U košari krana bili su vatrogasac i njegova vlasnica", napisali su djelatnici azila uz objavu snimke. 

Ovako je mačak iz Folnegovićeva naselja spušten na sigurno! U košari krana bili su vatrogasac i njegova "ljudica".

Posted by Azil Dumovec on Sunday, 18 September 2022

Nedjeljna šetnja dobila je neočekivan zaplet

"Jedna je mirna nedjeljna šetnja u Folnegovićevom naselju dobila neočekivani zaplet", napisali su u prvotnoj objavi vezanoj uz ovaj nesvakidašnji slučaj. 

Naime, gospođa je svojeg mačka izvela u uobičajenu šetnju. "Ima svoju ormicu i povodac i ne udaljava se predaleko od svoje vlasnice", istaknuli su u objavi. Međutim, dok su šetali, prema njima je dojurio nepoznati pas te se mačak od straha otrgnuo s povodca i odjurio na obližnje stablo. 

"Kako je mačak za sobom vukao povodac, on se zapetljao u grane pa se mačak nije mogao sam spustiti sa stabla", napisali su djelatnici azila.

Azil Dumovec obratio se Vatrogasnoj postrojbi Zagreb za pomoć

Vlasnica mačka nazvala je Dumovec, a oni su se obratili Vatrogasnoj postrojbi Zagreb.

"Vlasnica mačka s vatrogascem je ušla u košaru krana vatrogasnog vozila kako se mačku ne bi stvorio dodatan stres. Kad je podignuta do krošnje stabla, otpetljala je svojeg ljubimca i u zagrljaju ga spustila na zemlju", prepričali su.