Problemi na Bundeku: Obitelj odbacila jednog labuda, sada je i drugi u teškom stanju

Foto: Facebook/Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba - Dumovec

MALA labuđa obitelj, koja živi na zagrebačkom jezeru Bundek, ponovno je naišla na probleme.

Naime, volonteri Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba - Dumovec prekjučer su na Bundek vratili jednog mladog labuda koji se liječio u Oporavilištu za divlje životinje Zoološkog vrta Grada Zagreba. Iako se u početku činilo da će labudovi prihvatiti povratnika, nije im trebalo dugo da ga izoliraju iz jata.

Labud iz Oporavilišta u međuvremenu je preseljen na maksimirska jezera, no sada su se javili problemi s njegovim bratom.

"Danas smo na Bundek odjurili zbog njegova brata. Mladi je labud nepomično ležao uz otočić na jezeru. Kako bismo ga mogli preuzeti, u pomoć su nam priskočili vatrogasci Vatrogasne postrojbe Zagreb. Ne znamo što je labudu, no u teškom je stanju", javljaju iz Dumovca.

Mladi labud odvezen je u Oporavilište za divlje životinje Zoološkog vrta Grada Zagreba. Na Bundeku je trenutno ostao još samo jedan mladi labud koji je u pratnji svojih roditelja.

Novi problemi u labuđoj obitelji na Bundeku! Podsjetimo, mladog labuda kojeg smo prekjučer vratili na Bundek, jučer smo...

Posted by Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba - Dumovec on Saturday, August 24, 2024

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.