Sedam simptoma koji otkrivaju da je vaš ljubimac pod stresom

Foto: Unsplash

Osim ljudi, i psi doživljavaju stres. Također, mogu razviti stanja poput neuroze i depresije, koja karakteriziraju određeni simptomi.

Veterinari savjetuju da prvo obratite pozornost na stolicu psa. Proljev nije uvijek posljedica prehrane; ponekad je uzrokovan stresom.

Također, gubitak apetita, apatija, dugotrajno spavanje, problemi s disanjem, svrbež ili grčevi mogu ukazivati na mentalne probleme kod četveronožnih prijatelja.

Kada su pod stresom, psi gube interes za igru i šetnju, često ližu šape i gube na težini. Sve to ukazuje na to da je vrijeme za posjet veterinaru, piše OSN.

Kinolozi savjetuju da ljubimce zaštite od stresnih situacija. Svaki pas mora osjetiti ljubav i brigu svog vlasnika, mora učiti nove naredbe, izlaziti u duge šetnje i igrati se s drugim životinjama, a s vremena na vrijeme može mu ugoditi njegovim omiljenim poslasticama.

Imajte na umu da šetnja za srednje i velike pasmine treba trajati najmanje 40 minuta, idealno je sat vremena. Stručnjaci smatraju da kućne ljubimce treba izvoditi van barem dva puta dnevno.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.