Upoznajte pet pasmina najvećih psećih spavalica

123rf.com

POZNATO je da su mačke velike spavalice i da u snu provedu i do 20 sati dnevno. No ovi psi također su veliki ljubitelji sna i često ih možemo uloviti kako traže miran kutak da barem nakratko sklope oči. Ovih pet pasmina idealno je društvo za sve vas koji volite dugo i puno spavati.

1. Njemačka doga

Ovo je nježan, privržen i odan div.  Savršen je obiteljski prijatelj, ali i odličan čuvar. Može se reći da je tako zbog karaktera, ali najviše zbog - visine. 

2. Bernski planinski pas

Veliki pas karakterističan po dugoj svilenkastoj dlaci. Energičan je, aktivan i razigran. Blage je naravi i jako se dobro slaže s djecom.

3. Labrador retriver

Najpopularniji psi na svijetu su privrženi i mirni. Odani su vlasniku i vrlo inteligentni. Ovi psi žude za pažnjom i prijeko im je potreban osjećaj pripadnosti obitelji.

4. Kavalirski španijel kralja Charlesa

Odvažan i okretan pas koji je rođeni lovac. Veseo je i druželjubiv, vrlo blag i privržen vlasniku. U početku je stidljiv, ali se vrlo brzo pokazuje kao društven.

5. Francuski buldog

Ubrajaju se u pse za pratnju, a u Hrvatskoj su jedna od najpopularnijih pasmina. Mali su i snažni psi, karakterističnog oblika glave. Šarmantni su i prilagodljivi i vole istraživati svijet oko sebe.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom za kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.