10 glumaca koji su svojom dobrotom oduševili cijeli filmski svijet

Foto: epa

Filmski glumci na setu daju sve od sebe kako bi uspješno dočarali lik kojeg glume, no zbog nekih stvari koje su učinili kada kamere nisu bile uključene, pokupili su sve simpatije filmske ekipe. Dok su neke zvijezde poznate po ćudljivom ponašanju, neke holivudske face u svojim su krugovima poznate kao prave dobrice i veliki ljudi.

BuzzFeed je skupio neke zanimljivosti o njima.

Viggo Mortensen je kupio dva konja

Viggo Mortensen toliko je volio dva konja koja je jahao dok je snimao film The Lord Of The Rings da ih je kupio nakon što su završili snimanje. Također je kupio konja kojeg je Arwen (Liv Tyler) jahala i dao ga njezinoj dublerici jer je "znao koliko joj se sviđa taj konj".

Robin Williams nasmijavao je pacijente

U filmu Patch Adams, u kojem je glumio Robin Williams, glumili su i mladi pacijenti koji su oboljeli od raka. Williams u tom filmu kroz smijeh pomaže bolesnoj djeci. Pacijentica Cameron Brooke Stanley, koja je imala 7 godina kad se pojavila u filmu, opisala je kako je Williams nasmijavao djecu čak i kad kamere nisu bile uključene. "On je želio biti nečiji prijatelj. Želio je nekoga nasmijati, što je tužno. Bio je jednostavno tako divan", rekla je.

Keanu Reeves pokrenuo je vlastitu zakladu protiv raka

Keanu Reeves pokrenuo je vlastitu privatnu zakladu protiv raka kako bi financirao dječje bolnice i istraživanje raka. Donirao je 70 posto svoje plaće od filma The Matrix za istraživanje leukemije, a čak je i njegovao svoju sestru kada je bila bolesna od leukemije.

Harrison Ford spašavao je ljude helikopterom

Harrison Ford je pilot helikoptera za potragu i spašavanje u okrugu Teton u Wyomingu. Koristio je svoj helikopter u više spasilačkih misija. Jednom je spasio planinara s planine te izgubljenog izviđača u Yellowstoneu. 

Danny DeVito brinuo se o Mari Wilson

Glumci Danny DeVito i Rhea Perlman preuzeli su brigu o Mari Wilson dok su snimali film Matilda jer je njezina majka bolovala od raka dojke. DeVito je odnio kopiju filma Marinoj majci dok je bila u bolnici kako bi mogla pogledati film jer je znao da neće još dugo živjeti.

Arnold Schwarzenegger pomogao je Alyssi Milano sa zadaćom

Arnold Schwarzenegger pokušao je pomoći Alyssi Milano s domaćom zadaćom na snimanju filma Commando.

Morgan Freeman pokrenuo je neprofitnu organizaciju

Morgan Freeman je sa svojom kćeri pokrenuo Tallahatchie River Foundation, neprofitnu organizaciju za obrazovanje djece u Mississippiju. "To je ono što moram učiniti", rekao je kada je primao nagradu za svoj dobrotvorni rad.

Guy Fieri pomogao je prikupiti 25 milijuna dolara za radnike restorana

Na početku pandemije, kada su radnici restorana posvuda ostali bez posla, Guy Fieri pomogao je prikupiti 25 milijuna dolara za njih. "Toliko ljudi radi u ovoj industriji na više poslova, tu su i samohrani roditelji, studenti, umirovljenici. Ova industrija je jako važna za naše zajednice", rekao je Fieri. 

Daniel Radcliffe pomogao je Richardu Harrisu oko tekstova

Dok je snimao prva dva filma o Harryju Potteru, Daniel Radcliffe vidio je da Richard Harris (prvi Dumbledore) ima problema s pamćenjem tekstova pa se pretvarao da vježba i zamolio ga da zajedno prođu kroz tekst.

Jeremy Renner pomagao je zajednici

Jeremy Renner ima emisiju na Disneyju pod nazivom Rennervations, u kojoj obnavlja stare autobuse i vatrogasna vozila kako bi pomogao u dobrotvornim projektima diljem svijeta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.