10 citata Albusa Dumbledorea koji su nas naučili mnogo toga o životu

ALBUS DUMBLEDORE je jedan od najomiljenijih književnih i filmskih likova svih vremena. Zato je vijest o smrti Michaela Gambona, glumca koji je utjelovio Dumbledorea u šest od ukupno osam filmova iz franšize o Harryju Potteru, rastužila milijune fanova diljem svijeta.

Dumbledoreovi citati godinama su inspiracija fanova franšize J. K. Rowling, a mnoge od njih izgovorio je i Gambon. Prisjetimo se onih najpopularnijih:

Potrebno je mnogo hrabrosti da se suprotstavimo svojim neprijateljima, ali nam treba još i više hrabrosti da se suprotstavimo svojim prijateljima. (Harry Potter i Kamen mudraca)

Mladost ne može znati kako starost razmišlja i osjeća. Ali stari ljudi su pogriješili ako zaborave kako je to biti mlad… A ja sam, čini se, to zaboravio u zadnje vrijeme. (Harry Potter i Red feniksa)

Jaki smo onoliko koliko smo ujedinjeni i slabi koliko smo podijeljeni. (Harry Potter i Plameni pehar)

Sreću možemo naći i u najmračnijim trenucima, samo se treba sjetiti upaliti svjetlo. (Harry Potter i Zatočenik Azkabana)

Mračna vremena su pred nama i doći će vrijeme kada ćemo morati birati između onoga što je lako i onoga što je ispravno. (Harry Potter i Plameni pehar)

Razlike u navikama i jeziku ne predstavljaju ništa ako su naši ciljevi identični, a naša srca otvorena. (Harry Potter i Plameni pehar)

Ne možemo birati svoju sudbinu, ali možemo utjecati na tuđu. Budite pažljivi! (Harry Potter i Red feniksa)

U Hogwartsu će pomoć uvijek biti pružena onima koji je traže. (Harry Potter i Odaja tajni)

Naši izbori, Harry, pokazuju kakvi smo doista. Mnogo više od naših sposobnosti. (Harry Potter i Odaja tajni)

Misliš da nas mrtvi koje smo voljeli ikada doista napuštaju? Misliš da ih se ne sjećamo jasnije nego ikad u vremenima velike nevolje? (Harry Potter i Zatočenik Azkabana)

Preminuo nakon upale pluća

Podsjećamo, Michael Gambon preminuo je u dobi od 82 godine. Umro je u bolnici. 

Tužnu vijest potvrdili su njegova supruga Lady Anne Gambon i sin Fergus. "Shrvani smo što moramo objaviti da smo izgubili Sir Michaela Gambona. Voljeni suprug i otac preminuo je u bolnici nakon upale pluća, dok su njegova supruga i sin bili uz njegov krevet. Imao je 82 godine. Molimo vas da poštujete našu privatnost u ovom bolnom trenutku i zahvaljujemo vam na porukama podrške i ljubavi", objavili su u priopćenju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.