12 stvari koje 50-godišnjaci znaju, a većina 20-godišnjaka ne zna

Ilustracija: 123rf

NA QUORI, poznatoj internetskoj bazi znanja, postavljeno je pitanje "što znaju 50-godišnjaci, a 20-godišnjaci ne znaju", a odgovor jednog korisnika mnoge je oduševio te postao viralan.

Evo kojih 12 stvari je stanoviti Franklin Veaux naveo. 

1. Kad vam netko slomi srce, osjećat ćete kako više nikad nećete voljeti te da ćete biti zauvijek sami. Taj osjećaj je laž. Noć prođe, zora dođe. Bit ćete dobro.

2. Kad upoznate stranca i oči vam se sretnu u punoj prostoriji i svaki dio vašeg srca i duše pjeva: "Da! Da! Zaljubljen sam." Niste zaljubljeni, mozak se igra s vama. Ne možete voljeti nekoga koga ne poznajete. Kad osjetite to nekoliko puta, znat ćete prepoznati.

3. Sva tjeskoba, nemir i otuđenje koje osjećate postoje oduvijek. Niste prvo koji se tako osjećate, a niste ni zadnji. Sve to dogodilo se i prije i dogodit će se opet.

4. Napredak korak po korak najnormalnija je stvar na svijetu. Ako razmišljate na način "ako ne mogu imati odmah, bolje da sve spalim" nikad nećete napredovati. Mrtvi Utopljani ne mogu izgraditi Utopiju. Korak po korak...

5. Svijet se mijenja puno brže nego što mislite. Ja sam rođen u svijetu u kojem su svi mislili da će američko-sovjetski odnos uništiti ljudsku rasu. Biti gay u vrijeme mog rođenja u mnogim državama bilo je ilegalno. Pogledajte situaciju danas...

6. Stvari koje su vam danas od životne važnosti za trideset godina nećete se ni sjećati. Svoje bitke birajte mudro.

7. Potrebna su desetljeća za izgraditi reputaciju i integritet, a samo jedna odluka dovoljna je da sve uništi.

8. Drugi ljudi su stvarni. Bitni su jednako kao i vi.

9. Ništa nije jednostavno kako se čini, čak ni razmišljanje o tome.

10. Male odluke imaju dalekosežne posljedice tijekom puta. Zamislite svemirsku letjelicu na putu za Mars i zamislite koliko najmanja greška u proračunu na početku putovanja utječe na cilj. Sve što ikada uradite, usmjeri vas na jedan put. Nekoliko "sitnih" odluka kroz vrijeme čini veliku razliku.

11. Život nagrađuje hrabrost.

12. Ako ste ikad u poziciji da morate nešto odlučiti, ali ne znate što bi trebali napraviti, najbolje je učiniti ono što iziskuje najviše hrabrosti.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.