Postoji lakši način: 17 stvari koje radite svaki dan, ali potpuno krivo

 Foto: Instagram/Facebook/Mamabee

NEKE stvari ponavljamo svaki dan i ni ne razmišljamo da je možda način na koji ih radimo potpuno kriv ili da bi se barem mogao unaprijediti.

Zbog toga je BrightSide sastavio popis od 17 svakodnevnih sitnica koje radite svaki dan, a ni ne znate da postoje mnogo lakši načini kako se nositi s njima.

1. Brže punjenje mobitela

Ako mobitel prebacite na "zrakoplovni mod" prije punjenja, baterija će vam se mnogo brže napuniti nego što bi inače.

2. Biranje tekućeg pudera

Pravu nijansu pudera možete odrediti na vratu, a ne na rukama kao što mnoge žene misle. Također, ovako možete biti sigurni da ste odabrali pravu nijansu i bez da skidate šminku koju već imate na sebi kako bi puder isprobali na licu.

3. Sortiranje ključeva

Obojite svaki ključ u drugu boju i uvijek ćete znati koji je za koju bravu.

4. Guljenje kuhanih jaja

Kako biste bez problema skinuli ljusku s kuhanih jaja, prije nego što voda zakuha u nju dodajte žičicu sode bikarbone.

5. Peglanje bez pegle

Mrzite peglanje? Nema problema. Ubacite odjeću u sušilicu s tri kocke leda i upalite je na 15 minuta. Stvorit će se para koja će "ispeglati" zgužvane dijelove. Bitno je samo da ne stavite previše odjeće odjednom.

6. Tuširanje

Mnogi ljudi rade grešku korištenja previše šampona i gelova tijekom tuširanja što im isušuje kožu i često stvara neugodne posljedice poput svrbeža. Pjena vam ne treba izlaziti iz kade kako biste se temeljito otuširali, a koža će vam biti zahvalna.

7. Zaštita mobitela od vlage

Znamo da se ponekad tuširate uz glazbu koju puštate na mobitelu, svi to rade. No, tako riskirate da će vam vlaga ući u mobitel i oštetiti ga. Da biste to spriječili treba vam samo obična plastična vrećica sa zatvaračem na kraju koja će ga zaštiti od vode.

8. "Noge" na laptopu

Jeste li primijetili da vaš laptop ima "noge"? One služe kako bi vam olakšale tipkanje i kako biste bolje vidjeli tipkovnicu. 

9. Plastične boce mogu biti jako praktične

Plastične boce ne moraju biti samo za piće. Odrežite gornji dio i njime začepite hranu u vrećici koja bi se inače mogla brzo osušiti ili pokvariti.

10. Ukosnice

Valoviti dio ukosnica zapravo ide prema dolje - tako ćete mnogo lakše namjestiti frizuru.

11. Lak za kosu i ruž

Obični lak za kosu može ukloniti mrlje od ruža. Pošpricajte mrlju lakom za kosu i ostavite da stoji 10 minuta. Zatim istrljajte mrlju vlažnom spužvicom i operite u perilici za rublje.

12. Brzo hlađenje pića na velikim vrućinama

U posudu stavite vodu i led u omjeru 1:1 i zatim dodajte sol (2 žličice na litru vode). Za samo 2 minute vaše piće će biti ohlađeno.

13. Zagrijavanje hrane u mikrovalnoj

Rasporedite hranu po tanjuru u obliku kruga s rupom u sredini, dakle raspršite je po krajevima tanjura i tako će se ravnomjerno zagrijati.

14. Precrtavanje napisanog

Ako ne želite da netko pročita što ste ranije napisali na papiru, nemojte tu riječ precrtavati ravnim crtama već preko nje napišite nešto drugo ili zašarajte malim krugovima.

15. Zaštitite piće od kukaca

Samo preko čaše stavite papirnate posudice za kolačiće ili muffine i kroz njih provucite slamku.

16. Sladoled

Ako želite da vam sladoled ostane mekan u zamrzivaču držite ga u plastičnoj vrećici sa zatvaračem na kraju.

17. Slušalice

Spriječite petljanje slušalica običnim komadom plastike.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.