25 najboljih fora Chandlera Binga u Prijateljima

Foto: Profimedia/Press

MATTHEW PERRY u karijeri je nanizao mnoge uloge u serijama i filmovima i premda se često radilo o odličnim projektima, uloga koja ga je najviše obilježila je ona Chandlera Binga u jednoj od najuspješnijih humorističnih serija svih vremena. 

Iako je kod dijela mlađe generacije posljednjih godina popularno u pitanje dovoditi kvalitetu Prijatelja, radi se o izuzetno kvalitetno napisanoj seriji koja je postavila standarde i o kojoj se još uvijek priča iako je prošlo gotovo 20 godina otkako je završila s emitiranjem. Svaki povratak na streaming servise rezultira rekordnom gledanošću koja je često i veća od trenutno popularnih serija.  

Zvijezda među zvijezdama

Razloga je mnogo, ali jedan se posebno ističe. Naime, većina sitcomova ima "tog lika", miljenika ili miljenicu publike kojoj scenaristi redovito daju najbolje napisane šale. Međutim, najbolji sitcomovi imaju cijeli ansambl, a Prijatelji su vrlo dobar primjer tog pristupa jer u skupini od šest likova možda ste i imali nekog tko vam je iz ovog ili onog razloga najdraži, ali niti jedan od njih nije bio scenaristički zakinut. Svi su bili "zvijezde showa".

No čak i u tom "all-star" okruženju, Chandler je uvijek malo iskakao zbog neprekidnog niza sarkastičnih upadica koje su bile njegov zaštitni znak i koje su generacijama odraslim na Prijateljima postale gotovo glavna referenca za sarkazam i pritom oblikovale njihov smisao za humor. I naravno da zasluge za sadržaj pripisujemo scenaristima, ali Perry je taj koji ih je savršeno interpretirao jer, na kraju dana, radilo se i o odličnom glumcu.  

Upravo nas je to potaknulo da sastavimo listu 25 najboljih fora Chandlera Binga. Koja je vama najdraža?

Pročitajte više