"Bad sex 2012": Nancy Huston dobitnica nagrade za najgori opis seksa

Foto: Shutterstock

TRADICIONALNU književnu nagradu "Bad sex 2012", koja se dodjeljuje za najgori književni opis seksa u protekloj godini, ove je godine dobila kanadska spisateljica Nancy Huston. Ovu nagradu Huston je dobila prvenstveno zahvaljujući "eksplicitnim opisima" u njezinu 14. romanu "Infrared" koji prati priču o ženi koja u trenucima strasti ubija svoje ljubavnike, prenosi Guardian.

Rečenice poput "tijelo, to arhaično kraljevstvo koje donosi suze i užase, noćne more, djecu i zasljepljujuću vatru", ili "moj seks, radosno plivajući poput ribe u vodi" bile su dovoljne da uvjere žiri kako je Huston zaslužila nagradu.

Huston se trenutno nalazi u Parizu, te nije nazočila sinoćnjoj svečanosti dodjele u Londonu, na kojoj se pojavljivanje autora kako bi osobno primili nagradu općenito smatra znakom posebne hrabrosti.

No, nazdravilo joj je 400 nazočnih gostiju, a najsrčaniji među njima bili su ostali nominirani - među kojima su se ove godine našli istaknuti BBC-jev urednik rubrike gospodarstva Paul Mason, nominiran za roman "Rare Earth", pjesnik Craig Raine ("The Divine Comedy"), te književni veteran Tom Wolfe ("Back in Blood"), dobitnik 2004.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.