Batman zamalo ostao bez suparnice: Christopher Nolan nije želio Catwoman

U NEDAVNOM intervjuu za filmski časopis Empire, Christopher Nolan je izjavio kako nije imao namjeru stavljati Catwoman u svoje filmove o Batmanu, ali njegov brat Jonathan "Jonah" Nolan – koji zajedno sa Christopherom napisao scenarije za sva tri filma – nagovorio ga je da je ubace u glavnu priču.

"Isprva sam bio nesiguran oko toga kako bi se Catwoman uklopila u naš svijet, ali Jonah je bio uporan i uspio me uvjeriti da bi to bila dobra odluka. Nakon što sam smislio kako njezin lik treba izgledati u kontekstu naših filmova, kad sam razmislio o tome tko bi ona bila u stvarnom svijetu, ostalo nam je išlo lako. Ona je prevarantica i hladnokrvni kriminalac".

Jonah Nolan je nastavio objašnjenje: "Kad pišemo scenarij, Chris često traži od mene da opravdam zašto određene elemente stavljamo u priču jer ne želi greške. Naš je cilj da zaokružimo čitavu Batmanovu mitologiju. Zato mislim da bi izostanak Catwoman bio svetogrđe. Moramo imati nju, jer ona daje krasnu dozu sivila u Batmanov crno-bijeli svijet, ali i pomaže definirati karakter Batmana. Gledatelji se pitaju je li ona negativac ili pozitivac, a njezin odnos sa Batmanom čitavu priču čini snažnijom. Anne Hathaway je odlična i mislim da će je mnogi doživjeti kao glavnu zvijezdu novog filma".


David Goyer, koji je sa braćom Nolan napisao scenarije za sva tri filma o Vitezu tame, dodaje: "Već smo pri pisanju prvog filma znali kakav kraj sage o Batmanu želimo, a zadnju scenu ovog filma napisali smo još dok smo radili na prvome. Htjeli smo postići nešto posebno, i kad sam konačno pogledao tu zadnju scenu, obuzele su me emocije, osjetio sam knedlu u grlu".

Christian Bale, koji tumači lik Batmana, ostavlja otvorena vrata mogućnosti snimanja još jednoga, dajući gladnim fanovima nade: "Kako sam shvatio, ovo je zadnji (Nolanov film o Batmanu). Mislim da će priča završiti kada treba. Ali... Ako mi Chris (Nolan) u budućnosti dođe sa novim scenarijem i kaže da nismo gotovi sa pričom, sigurno bih uživao u zadatku snimanja četvrtog filma o Batmanu".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.