Brigitte Bardot poslala "uznemirujuće" pismo mački Karla Lagerfelda

Foto: Wikipedia; Screenshot: YouTube

BRIGITTE BARDOT poznata je po svom angažmanu kada je u pitanju borba za zaštitu prava životinja, a njen najnoviji potez koji je izašao u javnost po mnogima je poprilično bizaran, no, čini se da je jedna od najvećih seks-ikona svih vremena upravo to željela i postići.

Bardot je, naime, napisala pismo i adresirala ga na mačku Karla Lagerfelda. U pismu, kako prenosi IB Times, moli mačku, koja se inače zove Choupette, da uvjeri poznatog dizajnera da u svojim kreacijama prestane koristiti krzno.  

"Draga Choupette, računam na tebe da upozoriš svog taticu Karla na to koliko patnje nanosi tvojim malim krznenim prijateljima kada koristi njihove dijelove tijela. Osuđuje ih na smrt jer njihovu kožu i krzno koristi kako bi odjenuo nehumane ljude. Karl ovo ne može opovrgnuti nikome, pa ni tebi. Šaljem ti pozdrave", napisala je 80-godišnja glumica i aktivistica u pismu mački.

Lagerfeld se inače u nekoliko navrata žestoko branio kada je napadnut zbog upotrebe krzna, a očito ne namjerava prestati s tom okrutnom praksom. Što se tiče njegove mačke, svojedobno je izjavio da Choupette zarađuje milijune godišnje te da bi se vjenčao s njom, "kad bi mogao". U intervjuu za NY Mag, dizajner je također rekao da je njegova mačka, koja ima dvije sluškinje, "pomalo prgava". S obzirom na to da Choupette, kako je istaknuo njen "tatica", ne voli druge životinje ("niti djecu"), upitno je kako će reagirati na apel jedne aktivistice.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.