Burleskne dive spremaju subotu za pamćenje



SVE je spremno za subotnju izvedbu predstave Cabaret New Burlesque u dvorani Kina SC. Pet američkih burlesknih diva i jedan od pionira muške burleske (boyleske) nastupit će pred zagrebačkom publikom u 75-minutnom programu koji je već osvojio brojne europske pozornice.

Predstava je to u kojoj se spaja glamurozna odjeća i skidanje iste, kabaretski šarm i suptilne provokacije, politički komentar na zemlju iz koje dolaze, ali i humorističan odgovor na licemjere koji određuju javni moral.



Uz originalni postav skupine, koju je okupila producentica Kitty Hartl, na hrvatsko gostovanje stiže i legendarna Catherine D'Lish, originalna kupačica u čaši šampanjca koja i za burlesknu ikonu Ditu Von Teese radi koreografije i kostime. Iako u Zagrebu gigantskog šampanjca neće biti, to ne znači da neće biti i razloga za gigantsko slavlje.


Jedna od izvođačica, Mimi Le Meaux, koju zovu i "tetoviranom Merlinkom naših dana", upravo u subotu slavi svoj rođendan! Bit će to možda i najposjećeniji rođendan ove burleskne plesačice koja inspiraciju crpi iz striptiz točaka pedesetih godina, te kultnih horor filmova. Osim radne proslave rođendana na sceni Kina SC, u neformalnoj atmosferi ista će se nastaviti i u Kinu Europa, gdje se od 23 sata pa do ranog jutra održava službeni afterparty događaja, uz slobodan ulaz. Za burlesknu glazbenu pozadinu na afteru je zadužen DJ Ivan Krželj (muzikfantastique) i svi su pozvani.


Dirty Martini, Julie Atlas Muz, Kitten on the Keys, Roky Roulette, Mimi Le Meaux i Catherine D'Lish i narednih će dana ostati u Zagrebu koji žele pomno istražiti, a svoja burleskna znanja i iskustva prenijet će i na radionici za domaće polaznice. Poslije Zagreba trupa nastavlja put za Maribor gdje nastupaju kao specijalni gosti programa Europske prijestolnice kulture.

Ulaznice za predstavu još uvijek se mogu nabaviti u Dancing Bearu (Gundulićeva 7), Octopus piercing studiju (Gundulićeva 37) ili na blagajni Kina SC sat vremena prije predstave.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.