CNN odlučio: Farmeron među 7 najluđih stvari povezanih na internet



ZANIMLJIVI i prilično revolucionarni proizvodi osječke tvrtka Farmeron imaju već tisuće korisnika po cijelom svijetu. Za poslove ih angažiraju i velike svjetske farme, a njihovu kvalitetu prepoznao je i  CNN, uvrstivši ih na svoju listu najluđih stvari povezanih na internet.

Radi se o tvrtki koja koja velikim poljoprivrednim pogonima omogućava jednostavno praćenje njihove stoke. Osnivač tvrtke Matija Kopić na to se odlučio kada je vidio kako je njegovom ocu teško pratiti koliko mlijeka proizvode njegove krave, prenosi CNN. Kopić je osmislio revolucionarni računalni nadzor farmi koje mogu koristiti i velike svjetske farme i time si osigurati ogromne uštede.

"Biti farmer je posao, a Farmeron pomaže staviti taj posao u fokus u realnom vremenu", objasnio je Kopić za CNN. Osim Farmerona, na listi su se našle i rasplesane igračke, biljke spojene na internet, spremnici za tablete koji prate uzimate li uredno svoju terapiju, božićno drvce koje se "veseli" novom komentaru ili e-mailu, on-line kanalizacijski sustav New Yorka te dječje pelena koje roditeljima same javljaju kad ih je potrebno promijeniti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.