Cabaret New Burlesque sinoć oduševio krcati SC

VIŠE od tisuću posjetitelja sinoć je u zagrebačkom Kinu SC gledalo američku burlesknu senzaciju Cabaret New Burlesque, uz brojne aplauze i poklike. Catherine D'Lish, Dirty Martini, Julie Atlas Muz, Mimi Le Meaux, Roky Roulette i dobro raspoložena MC večeri Kitten on the Keys, atmosferu su doveli do usijanja i pokazali zašto ih se smatra jednom od najfascinantnijih burlesknih pojava na svijetu.

Predstava je to u kojoj se kroz niz striptiznih izvedbi razgolićuju tabui vezani uz seksualnost, ali i suptilno kritizira ekonomski imperijalizam Amerike, kao i bankarska elita s Wall Streeta koja je na koljena bacila ostatak svijeta.

Kitten on the Keys, voditeljica večeri, komentirala je glazbom i humorističnim dosjetkama, a za vrijeme predstave promijenila je desetak haljina i pripadajućeg asesoara. Trupa na europskoj turneji putuje inače s 25 kovčega odjeće. Među istima su sada i kovčezi Catherine D'Lish, velikoga burlesknog autoriteta, koja se skupini Cabaret New Burlesque priključila decentnom izvedbom točaka klasične burleske te pokazala kako je s pravom čak dvaput osvojila titulu Miss Exotic World.

Julie Atlas Muz burlesku je ukombinirala u svoje druge performerske prakse, pa ju je publika tako mogla vidjeti u humorističnoj izvedbi u kojoj je napada „odsječena“ ruka, ali i u poetičnoj točki s golemim balonom u kojeg se u cijelosti uvukla, uz igru svjetla i sjene. Mimi Le Meaux sinoć je slavila i rođendan, pa je večer završila puhanjem u svjećice torte i dodatnim razlogom za slavlje koje se nastavilo u kinu Europa.

Organizator gostovanja američke hit predstave bila je udruga Mala performerska scena, aktivni promotor podzastupljenih izvedbenih umjetnosti (novi cirkus, burleska, cabaret, sideshow...). Gostovanje su prepoznale i podržale i Turistička zajednica Grada Zagreba, Kultura promjene Studentskoga centra i drugi sponzori.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.