Dakle, 2015. je tu, da vidimo što je "Povratak u budućnost 2" točno predvidio

Foto: Press

KAD SU mnogi od nas još kao klinci pogledali kultni Zemeckisov SF "Povratak u Budućnost 2", 2015. djelovala je tako daleko, a futurističke naprave koje smo vidjeli u filmu djelovale su izvedivo.

Međutim, kako je vrijeme odmicalo, autoputovi na nebu i sveprisutni leteći automobili sve manje i manje djelovali su kao nešto što bi do 2015. moglo postati dijelom naše svakodnevice.

No, Bob Gale i Robert Zemeckis neke su stvari ipak dobro predvidjeli. Naravno, neke od tih stvari vjerojatno ne bi ni postojale da nije bilo filma, ali nema veze.

Za početak, tu je legendarni "hoverboard". Istina, još uvijek nije u masovnoj proizvodnji, ali krajem prošle godine Hendo Hover izbacio je prototip svojeg lebdećeg skateboarda, ali njihova simpatična igračka još uvijek nije spremna za masovnu proizvodnju.

Leteći auti, unatoč nastojanju nekih kompanija još uvijek ne stvaraju gužvu iznad naših glava.

Odjeća koja se automatski suši također je daleko od stvarnosti, ali postoji niz materijala koji proces sušenja ubrzavaju.

Nike je još 2011. izbacio futurističke tenisice koje možemo vidjeti na Martyju, ali tada nisu postojale Powerlace vezice. Međutim, skupina Kanađana na Kickstarteru je počela prikupljati novac za sustav koji bi do kraja 2015. vezivanje cipela mogao znatno olakšati.

S druge strane, video pozivi su sveprisutni, Google Glass podsjeća na naočale kakve vidimo u filmu, a 3D filmovi i hologrami također su uobičajena pojava. Doduše, "Ralje" još uvijek nemaju 19 nastavaka.

Black & Deckerovi "hidratori hrane" nisu na pomolu, faks uređaje nećete pronaći baš u svakom domu, otiskom prstiju masovno otključavamo pametne telefone, a ne vrata domova, nemamo automatske šetalice pasa, ne postoje pumpe na kojima rade roboti, Pepsi još uvijek nije izbacio "Pepsi Perfect" (ali vjerojatno hoće), a svaka domaćica ne pretvara smeće u energiju zahvaljujući Mr. Fusionu.

Sve u svemu, "Povratak u budućnost 2" prilično je loše predvidio 2015. (što i nije bila namjera), ali još uvijek imamo vremena do 21. listopada kada je Marty McFly doputovao u Hill Valley budućnosti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.