David Morales pozvao na Discotheque Rivu: Svima pričam o Splitu i Hrvatskoj



PRIPREME za ljetni glazbeni spektakl na splitskoj Rivi ušle su u završnu fazu. Uz već poznate mega-zvijezde, Sebastiana Ingrossa iz Swedish House Mafije i Davida Moralesa, te jedinstveni ambient, organizatori najavljuju i glazbeno-scenski za pamćenje.

Sve je spremno za treću po redu Discotheque Rivu pa će već ovog petka, 10. kolovoza, Split "zapaliti" house ritmovi internacionalnih zvijezda Moralesa i Ingrossa, ali i najboljih domaćih izvođača; DJ-a Pille-a, kao rezidenta projekta, te Active Line Six-a, E-Base-a, Klox-a.

Predviđen je sljedeći redoslijed nastupa DJ-a:

19:00 - 20:00 Klox
20:00 - 21:30 E-Base
21:30 - 23:00 Active Line Six
23:00 - 01:00 David Morales
01:00 - 02:30 Pille
02:30 - 04:30 Sebastian Ingrosso

Nakon završetka spektakla na Rivi, zabava se nastavlja u klubu Imperium, jednom od najljepših klubova na Jadranu iz kojeg se pruža spektakularan pogled na Rivu, Palaču i luku. Cijena ulaznice je 220,00kn, fan pita 320,00kn, dok cijena V.I.P. ulaznice iznosi 700,00kn. Ulaznice možete kupiti u sustavu Eventima i Port.hr, a V.I.P. ulaznice u agenciji Smokvina.hr.



Jedna od dvije glavne zvijezde događanja, David Morales, u intervjuu je najavio što posjetitelje očekuje u Splitu, ali i što misli o glazbenoj sceni i Hrvatskoj.


* Često ste nastupali u Hrvatskoj. Znate li koliko puta i uživate li još uvijek u nastupima u našoj zemlji? Gdje ste se najbolje osjećali, što Vam je najviše ostalo urezano u pamćenje?

Već 12 godina dolazim u Hrvatsku. Moje omiljeno mjesto tijekom ljetnih mjeseci je Aurora, gdje su se dogodili i najupečatljiviji ljetni partyji.

* Discotheque Riva je događaj za tisuće ljudi na ekstravagantnoj lokaciji. Sviđaju li Vam se takvi događaji ili više uživate u manjim nastupima?

Volim oboje, a očito je da se mora imati drukčiji pristup jednog i drugoj vrsti nastupa. U manjim klupskim prostorima možete eksperimentirati, atmosfera je intimnija. Na većim događajima izvodite poznatije pjesme.

* Na Discotheque Rivi u Splitu nastupat ćete sa Sebastianom Ingrossom. Što mislite o njemu i uopće, cijelom pokretu Swedish House Mafia?

On je vrlo dobar DJ. SHM su vrlo dobri u onome što rade. Trenutačno su vrlo popularni.

* Gdje ste svirali u zadnje vrijeme, je li Vas neka publika posebno iznenadila?

Ovoga ljeta pretežno sam svirao u Europi, bez nekih novih iznenađenja.

* Što mislite o današnjoj komercijalnoj i underground sceni?

Za mene su Swedish House Mafia, Avicci, David Guetta, Afrojack itd., komercijalni. Riječ je o samim hitovima pripremljenima za velike prostore. Nije teško svirati takve hitove. DJ-evi poput Ritchieja Hawtina, Svena Vatha, Louieja Vege, Carla Coxa ili Luciana su underground izvođači. Oni ne sviraju ništa komercijalno, rade kao DJ-evi. Velika je razlika između te dvije vrste glazbenika.

* Možete li usporediti New York scenu iz 80-ih i današnju EDM scenu? Kako je  bilo svirati u Paradise Garage-u? Neka posebna anegdota iz tog vremena?

Nema usporedbe između '80-ih i EDM. Dva različita razdoblja glazbe.Jedno je bilo obojano sunčevom svjetlošću i bojama, drugo je tama. Nastupati u Paradise Garage-u značilo je poznavati svoju glazbu. Sve je bilo u glazbi, ne u sceni. Glazba je imala veze sa svim, a i vlasnicima je bilo stalo do publike.

* Izašao je Vaš novi album. Jeste li zadovoljni promocijom i koje su Vaše omiljene pjesme na albumu?

Da, imam novi album "Changes", u izdanju Ultra Recordsa. Mislim da diskografska kuća može učiniti više, ali ovo je loše vrijeme za rekordne prodaje u svijetu. Moje omiljene pjesme ...... hmmmm .... Volim "Golden Time" s Roisin Murphy.
Sviđa mi se i "Holiday", "Last Time", ustvari, volim ih sve.

* Što znate o Splitu, a što mislite o našem DJ-evima i kulturi partija, zabave?

Volim Split. To je šarmantan grad s divnim ljudima, lijepom arhitekturom i iznimnom gastronomijom! Ljudima pričam o Splitu i Hrvatskoj.

* Što bi ste htjeli raditi, a da niste glazbenik ili da su stvari krenule u nekom drugom smjeru?

Nikad nisam sanjao da postanem glazbenik. Jednostavno se dogodilo. Ali ne žalim se. Jako sam sretan tu gdje jesam. Ne znam što bih radio da nisam DJ, nikad nisam razmišljao o tome, cijeli svoj život sam DJ.

* Imate li nekih posebnih hobija kojima se bavite kad ne producirate ili ne nastupate kao DJ?

Volim gledati filmove i čitati knjige.

* Najgore mjesto gdje ste nastupali?

Mrzio sam St. Tropez. To je bio VIP klub. Nikad se nisam htio vratiti tamo.

* Imate li nekog posebnog u Vašem životu?


Trenutačno da, imam.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.