Depeche Mode rutinskim nastupom uspio razdrmati 15 tisuća fanova u Areni

Foto: Boris Kovačev/Cropix/Facebook

IAKO je realno očekivati da će većina naslova govoriti o "paljenju" Arene i Zagreba, činjenica je da su Depeche Mode održali dobar, ali ipak rutinski odrađen nastup.

Nije bilo posebnih iznenađenja, Dave Gahan djelovao je raspoloženo, entuzijazam obožavatelja ozbiljno je varirao između pojedinih pjesama, a tome nikako nije pomogao Martin Gore koji je u jednom trenutku odlučio uspavati publiku izvodeći laganice ("Higher Love" i "When the Body Speaks"). Kao što ste mogli i pretpostaviti, velika većina okupljenih najburnije je reagirala na dva singla koja su ujedno bila i "špica" koncerta ("Enjoy the Silence" i "Personal Jesus").

Ništa od navedenog, naravno, ne znači da koncert nije odrađen profesionalno, ali za bend koji je svoj prvi album snimio 1981., očekivati bilo što drugo bilo bi besmisleno. Isto tako, riječ je o pedesetogodišnjacima čiji energični nastup nikog nije ostavio ravnodušnim.



Depeche Mode u Areni je predstavljao novi album "Delta Machine" što je u isto vrijeme pozitivna i negativna strana ovog koncerta. S jedne strane, fanovi su imali prilike poslušati nove pjesme, ali riječ je o materijalu koji tek treba zaživjeti i "ući u uho". Međutim, pokušali su to nadoknaditi šetnjom kroz "Songs of Faith and Devotion", "Ultra", "Exciter", "Black Celebration" i "Violator", ali publika se nije stvarno razbudila sve dok nisu čuli prve taktove "Enjoy the Silence". Nažalost, to je već bio sam kraj službenog dijela nastupa.

Bis je započeo odličnom akustičnom verzijom pjesme "Home", a petnaestak tisuća fanova uspjeli su rasplesati hitom "Just Can't Get Enough" s prvog albuma. Dvosatni nastup završio je s "Never Let Me Down Again" s albuma "Music for the Masses", a članovi benda nakon toga su se uputili na opuštanje uz ambijentalnu glazbu što su i zahtijevali od organizatora.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.