Digni palac za maturalac: Ovo je razred koji je osvojio besplatno maturalno putovanje!

OVOGODIŠNJI Indexov natječaj "Digni palac za maturalac" je završen, a pobjednički razred koji osvaja besplatno maturalno putovanje je 3.d razred Opće gimnazije Ploče, koji je oduševio i čitatelje i žiri te u oba kruga natječaja osvojio najviše glasova. Čestitamo!

"Vesela djeca s Neretve mi smo, u Češku rado putovali bismo. Ali postoji jedan problem mali: novca za put, naravno, fali. Otac kaže: `Mani se, sine. Nisam prodao ni lanjske mandarine`. Situacija ova teško nam pada, ali se danas rodila nada. Lajkovi vaši zadnji su spas pa, ljudi moji, dajte nam glas! Očajno želimo doći do Češke! Nemojte, zaboga, da idemo pješke! Da na kraju sve bude fer, pomozite nam lajkovima i hvala Index.hr!!", stoji u prijavi koju jed poslala Zrinka Kučinić iz 3.d razreda Opće gimnazije Ploče uz odobrenje razrednika Martina Lukanovića i ravnateljice Ine Žderić.

Podsjećamo, u finale je ušlo 11 razreda s najvećim brojem lajkova čitatelja (lajkovi su se prikupljali do 22. studenog u 12 sati i naknadno pristigli glasovi se ne računaju, zbog izjednačenog broja glasova umjesto Top 10 u finale je ušlo Top 11 razreda). Među njima je naš peteročlani žiri odabrao pobjednički razred.

Kao članovi žirija u odabiru pobjedničkog razreda sudjelovali su hokejaš Ivan Šijan (uz svesrdnu pomoć ostalih dečkiju iz hokejaškog kluba Medveščak), pjevačice Jelena Rozga i Lana Jurčević, zlatni informatički olimpijac Marin Tomić te zlatna olimpijka u bacanju diska Sandra Perković. Pet članova žirija bodove razredima je dodjeljivalo po principu: najbolji razred 10 bodova, drugi najbolji razred 7 bodova, treći najbolji razred 5 bodova, četvrti razred 3 boda, a peti razred 1 bod. Kako su članovi žirija raspodijelili svoje glasove pogledajte u priloženoj tablici (razredi su poredani prema broju glasova koje su skupili od čitatelja, a članovi žirija abecednim redom, tablicu u većem formatu možete vidjeti klikom na fotografiju):

Ovim putem zahvaljujemo svim razredima koji su sudjelovali u natječaju, kao i njihovim razrednicima te ravnateljima koji su za prijavu dali svoje odobrenje. Također, zahvaljujemo i svim članovima žirija što su unatoč pretrpanom rasporedu pronašli vremena za izbor pobjedničkog razreda. Naime, hokejaši Medveščaka trenutno su u Austriji gdje večeras igraju utakmicu protiv Salzburga, Jelena Rozga je usred svoje velike američke turneje, Lana Jurčević zauzeta je izlaskom novog albuma čija će se promocija održati ovih dana, zlatni informatički olimpijac Marin Tomić, učenik 4. razreda zagrebačke V. gimnazije, s ostatkom najboljih mladih hrvatskih informatičara je jutros otputovao na Međunarodno informatičko natjecanje u Bugarsku, a Sandra Perković marljivo se priprema za predstojeća atletska natjecanja.

Saznajte što je članove žirija oduševilo kod razreda kojima su dali maksimalnih 10 bodova!

Pobjednički razred, 3.d iz Opće gimnazije Ploče, bio je favorit hokejaša Medveščaka: "Maksimalan broj bodova su dobili zbog odlične fotografije koja zorno dočarava njihovu želju da provedu jedan lijep i nezaboravan maturalac u Češkoj. Također, njihova pjesma, stihovi, tekst koji su povezani uz fotografiju su vrlo simpatični, humoristični, a opet šalju jasnu poruku koliko im je stalo do ove pobjede. Sviđa nam se njihov natjecateljski duh :)!".

Jelena Rozga imala je druge favorite: "10 bodova ide 3.L razredu Medicinske škole Osijek, jer mi je najoriginalnija ideja".

I Lanu Jurčević najviše je oduševio 3.d Opće gimnazije Ploče te je upravo njima dala maksimalni broj bodova: "Apsolutni pogodak pjesme koju su napisali. Nasmijala sam se i baš me oraspoložilo. Vidi se da su dobar tim i kako to uvijek bude, takvi na kraju i pobjeđuju :) Sretan im puuuut!".

Marin Tomić kaže kako mu odabir nije bio nimalo lak, ali je najviše bodova ipak odlučio dati 3.P razredu Srednje škole Bedekovčina: "Unatoč tome što su i drugi razredi bili vrlo originalni, odabrao sam ovaj jer sam se njemu najviše nasmijao. Posebno mi se sviđa što su nabavili čak i plug".

Sandra Perković maksimalni broj bodova dodijelila je IX. gimnaziji iz Zagreba: "IX. gimnazija mi je imala najbolju kompoziciju. Kad sam pregledavala slike, njihova slika mi je najviše zapela za oko. Neobična je i zanimljiva. Na slici je objašnjeno sve i vrlo jasno se vidi da oni baš žele ići na maturalac. Pa zato - Digni palac za maturalac, glasam i dajem 10 bodova".

***

U sklopu natječaja "Digni palac za maturalac" Index.hr, Lajk.hr i najpoznatija turistička agencija za mlade na ovim prostorima - Collegium (www.collegium.eu) cijeli razred besplatno vode na najluđe maturalno putovanje! Pobjednički razred sam bira između dvije ponuđene destinacije - Češka (Prag u terminu od 25. do 30. kolovoza 2013. godine) ili Španjolska (Lloret de Mar u terminu od 24. do 30. kolovoza 2013. godine). Više o maturalnim putovanjima u organizaciji Collegiuma možete doznati OVDJE.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.