"Diktatori sa stavom": Adolf Hitler i Saddam Hussein na majicama predstavljeni kao superheroji

Foto: urbanoutfitters.com

MAJICE s likom najpoznatijih svjetskih diktatora prikazanih na nešto drukčiji način, u posljednje su vrijeme postale iznimno popularne.

Naime, lanac za proizvodnju odjeće "Urban Outfitters" iz  Philadelphije, u prodaju je pustio majice s likovima diktatora Adolfa Hitlera, Muammara Gaddafija, Saddama Husseina i Kim Jong Il-a, našalivši se kako su oni u svoje slobodno vrijeme bili superheroji.

Pod nazivom "D.W.A." ("Dictators with Attitude" ili "Diktatori sa stavom"), o poznatim diktatorima se govori kao "najokorjelijoj rap grupi na svijetu" koja se zajedničkim snagama bori protiv nepravde.

No, ova ideja mnogima se nije svidjela i to zbog "prelaženja svake granice dobrog ukusa", prenosi Daily Mail. Jedna od njih je i izvršna direktorica dobrotvorne udruge "Holocaust Educational Trust", Karen Pollock.

"Ove majice su iznimno neukusne i uvredljive, posebice prema žrtvama nasilja, tiranije i genocida. Nisam sigurna da itko u toj ideji pronalazi nešto smiješno ili pozitivno", istaknula je Pollock.

Ipak, unatoč brojnim kritikama, u Americi su majice s diktatorima kao superherojima jedne od najpopularnijih i najprodavanijih na tržištu, a uskoro kreću u pohod na europsko tržište. Cijena majice je oko sedam dolara.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.