Dodijeljene nagrade desetog ZFF-a



PREDZADNJEG dana Zagreb Film Festivala, proglašeni su i službeni pobjednici u kategoriji dugometražnog, kratkometražnog i dokumentarnog filma te popratnog programa Kockice. Nagrada za najbolji dugometražni film, "Zlatna kolica" i 4000 eura, otišle su rumunjsko – nizozemskom filmu "Sve u našoj obitelji" redatelja Radu Judea.

"Bliskost sa svim likovima koju osjećamo od samog početka, jednostavnost, a ujedno i složenost priče te izuzetan rad s glumcima bili su vrlo uvjerljivi za žiri. Film 'Svi u našoj obitelji ne nudi dovršenu priču niti je pokušava voditi prema jednom jedinom kraju, i upravo je u tome njegova snaga. Nakon što je priča na velikom ekranu završila, nastavljaju se brojne moguće priče u našim glavama. Što biste više mogli tražiti?", naglasili su članovi žirija.

Zlatna kolica za kratkometražni film dobio je izraelski film "Povratak" pod redateljskom palicom Shayja Levija u trajanju od samo 19 minuta.

Najbolji dokumentarni film je "Slaughtera Nicka za predsjednika", kanadsko – srpski film urnebesno zabavne tematike. U programu Kockice pobjedu je pokupio hrvatski film "Terarij" Hane Jušić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.