Dojmljiva transformacija: Automobil načinjen od ljudi



IAKO se na prvi pogled doima poput kakve bizarne fotografije automobila, ovo se vozilo zasigurno razlikuje od ostalih u prometu. Osim što izgleda kao da je sudjelovalo u sudaru, ono je načinjeno od 17 golih tijela obojenih muškaraca i žena koji su se na originalan način ujedinili i stvorili neobično umjetničko djelo.

Sve to djelo je australske umjetnice Emme Hack koja je poznata po svom "bodypainting" opusu, a dodatnu popularnost stekla je svojom vizualnom transformacijom pjevača Wallyja de Backera, poznatijeg kao Gotye i to u njegovom spotu "Somebody That I Used To Know", prenosi Daily Mail.


 
"Isprva sam mislila da će mi dovoljno biti 15 ljudi, no ipak sam se prevarila. Morala sam imati više muškaraca nego žena kako bi konstrukcija automobila izdržala, no i muškarci su morali nositi tange. Na kraju smo uspjeli i ponosna sam na sve koji su sudjelovali", naglasila je ova umjetnica.

Osim "Body arta", Emma se bavi fotografiranjem, izradom skulptura, oslikavanjem platna i zidova. Slavu i zanimanje javnosti postigla je već nakon prve izložbe.

Pročitajte više