Dvije je godine vjerovao da ga čeka milijun kuna, a onda su ga razočarali

Screenshot: YouTube

BRITANAC koji je dvije godine proveo vjerujući da se u njegovom vlasništvu nalazi milijun kuna vrijedan komad ambre, neugodno se iznenadio.

Podsjetimo, za vrijeme šetnje sa psom, Wilman sasvim slučajno pronašao ambru ili točnije, izuzetno vrijedan izbljuvak kita ulješure.

Wilman je isprva mislio da je riječ o kamenu i ostavio ga na plaži, ali pri povratku kući je ipak odlučio na internetu provjeriti o čemu se radi.

Otkrio je da ambra, koja se inače koristi za proizvodnju parfema i začina, postiže visoke cijene pa se brzo vratio na plažu kako bi uzeo vrijedan "kamen".

Međutim, snovi ovog nezaposlenog 52-godišnjaka rasplinuli su se nakon što je stručnjak iz SAD-a ustanovio da se ipak ne radi o autentičnoj ambri i da tri kilograma težak kamen nema apsolutno nikakvu vrijednost.

"Da mogu vratiti vrijeme, šutnuo bih taj kamen i nastavio dalje. Žalim što sam ga uopće pronašao. Moram prihvatiti što se dogodilo i nastaviti dalje", rekao je Wilman.

Naime, nakon što je priča o "velikom pronalasku" dospjela u medije mnogi su mu rekli da će kamen otkupiti ispostavi li se da je zaista riječ o ambri, a u posljednjih desetak godina zabilježeno je nekoliko slučajeva kada su sretni nalaznici za svoj ulov znali dobivati i iznose veće od milijun kuna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.