Eddie Van Halen izgradio studio da bi se prestao svađati sa ženom

Foto: Guliver Image/Getty Images

EDDIE VAN HALEN, poznati osnivač i vođa američkog hard rock sastava Van Halen izjavio je da je odlučio izgraditi svoj studio 5150 kako bi okončao svađe sa ženom zbog buke u kući dok je uvježbavao pjesme, te prepiranja s producentom oko karijere.

Eddie Van Halen prisjetio se razloga koji stoje iza njegove odluke da napravi studio u blizini vlastite kuće prije nego što je bend snimio svoj klasični album "1984", piše na internetskim stranicama časopis Classic rock magazine.

Dio razloga je u tome što je nastojao spriječiti svađe s tadašnjom ženom Valerie Bertinelli, a drugi je njegova potreba da sve kontrolira i želja da se prestane prepirati s producentom Tedom Templemanom.

"Imao sam sobu u kući gdje je bio postavljen mali snimač. Postoji snimka mene kako sviram u pet ujutro, a Valerie ulazi u sobu i viče kako je dovoljno puta čula tu pjesmu", rekla je gitaristička ikona za Guitar World.

"Radi se o tome da sam htio više kontrole. Uvijek sam se prepirao s Tedom Templemanom o tome kako snimiti dobar album. Moja je filozofija bila da bih radije 'bombardirao' publiku svojom glazbom nego da uspijem s tuđom. Ted je smatrao - ako se obradi neki hit, već si na pola puta k uspjehu. Nisam želio biti na pola puta s tuđom pjesmom", kaže Van Halen.

Eddijeva konstantna debata s Templemanom jedan je od razloga zašto 5150 nije ostao samo demo studio. "Htio sam pokazati Tedu da možemo snimiti super ploču bez ikakvih 'covera' i učiniti to na naš način", rekao je.

Van Halen se prisjetio i kako su producent Donn Landee i on nastavili istraživati kako izgraditi studio.

"U početku nisam namjeravao izgraditi studio u punom smislu, htio sam samo mjesto gdje bih stvarao glazbu i podijelio to s dečkima iz benda. Nisam ni zamišljao da će se pretvoriti u pravi studio sve dok ga nismo počeli graditi", rekao se Van Halen.

Album "1984", izdan prije 30 godina, i dalje je najprodavaniji album Van Halena. Iznjedrio je hitove poput "Jump", "Hot For Teacher", "Panama" i "I’ll Wait", a samo u Americi dosegnuo je 12 puta platinastu nakladu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.