Ekstremnije od ekstrema: Upoznajte čovjeka koji se monociklom spušta niz planine

Screenshot: YouTube

AKO STE uživo ikad i vidjeli čovjeka na monociklu to se vjerojatno odvilo za vrijeme cirkuske predstave.

Ali, 26-godišnji Nijemac Lutz Eichholz vožnju na monociklu podigao je na novu razinu pa se na ovom prijevoznom sredstvu zapućuje tamo gdje mnogi ne bi išli ni pješice, prenosi Local.de.

Ispričao je kako je postao "poluprofesionalni ekstremni monociklist": "Ispočetka kad bih tražio nešto uzbudljivo, prijatelji i ja bismo se zaputili u parkove za skejtere i bicikliste. U Ruhru gdje sam odrastao nema planina. Skejteri su uvijek prijekorno gledali na nas, ali kad smo se izvještili u izvođenju raznih trikova pa smo mogli izvesti i ponešto što oni nisu mogli, postali su impresionirani. Čak smo uspjeli 'preobratiti' i neke bicikliste", ispričao je.

Eichholz se na jednom kotaču počeo voziti kad je imao samo devet godina, zahvaljujući klubovima koji postoje u njegovom rodnom gradu Bottropu, a ubrzo je izvodio trikove te putovao svijetom kako bi pokazao svoje vještine i - pobjeđivao na raznim natjecanjima. Ekstremnim se monociklizmom počeo baviti nakon što je u Kini upoznao Krisa Holma, najboljeg iz te "branše": "Tako sam počeo svoj put ekstremnog monociklizma. To je bilo tako cool. Otišao sam na Novi Zeland, popeo se na planinu i shvatio da je izvedivo spustiti se, ali da će biti teško. 2010. sam se godine popeo na planinu Zugspitze s tri prijatelja i s nje smo se spustili monociklima".

Prošlog ljeta ovaj se avanturist zaputio na Dolomite zajedno s prijateljicom Stephanie Dietze i kamermanom koji je snimao i fotografirao njihov pothvat u suradnji s glavnim sponzorom: "Teško je reći gdje počinje profesionalizam, a završava amaterstvo, ali zasad uspijevam živjeti od ovoga i to mi je dovoljno".

Unatoč tomu, Eric će uskoro diplomirati na arhitektonskom fakultetu kako bi mu budućnost ipak bila malo sigurnija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.