Feministice u toplesu uletjele na muslimansku konferenciju

Screenshot: YouTube

DVIJE žene u toplesu uletjele su na pozornicu tijekom muslimanske konferencije održane sjeverozapadno od Pariza. Na snimci koju je objavio Rupty vidi se kako su ih s pozornice odvukli uz nekoliko udaraca.

Neimenovane žene, stare 25 i 31 godinu, utrčale su na pozornicu gole od struka naviše. Cilj njihove akcije bio je upozoriti na neravnopravan položaj žena u muslimanskom svijetu pa su na svojim tijelima napisale: "Nitko me neće podčiniti".

Žene su članice skupine FEMEN, osnovane u Ukrajini 2008. godine, poznate po ovakvim akcijama.Tijekom godina redovito su se golim tijelima sukobljavale s vlastima i organizacijama s kojima se ne slažu. U većini slučajeva nakon njihovog performansa ih odvedu policajci ili zaštitari, no ovdje nije bilo tako. Ubrzo su djevojke izgurane s pozornice, uz mnoštvo udaraca rukama i nogama.

Sudeći po komentarima na društvenim mrežama, oni koji su ih izgurali s pozornice još su bili i miroljubivi. Naime, na brojnim društvenim mrežama korisnici komentiraju da su dvije žene trebale biti kamenovane. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.