Filmska "krema" na dodjeli nagrada BAFTA: Ben Affleck još jednom pomeo konkurenciju

Foto: AFP

DOK JE glazbena elita uživala na Grammyjima u Los Angelesu, filmaši su se okupili u Londonu kako bi provjerili tko je ovogodišnji dobitnik nagrada BAFTA.

A večer dodjele nagrada British Academy of Film and Television Arts još jednom je potvrdila potpunu dominaciju Bena Afflecka koji je ponovo pomeo konkurenciju s "Argom", osvojivši nagradu za najbolji film. Osim toga ponovo je proglašen i najboljim redateljem unatoč tomu što je za konkurenciju imao Stevena Spielberga ("Lincoln") i Toma Hoopera ("Jadnici").

Usto, "Argo" je osvojio još jednu nagradu, za montažu, a "Lincoln", koji je imao ukupno 10 nominacija, osvojio je samo jednu: Daniel Day-Lewis proglašen je najboljim glavnim glumcem.

Nagradu za najbolju glavnu glumicu osvojila je 85-godišnja Emmanuelle Riva za ulogu u filmu "Amour". BAFTU za najboljeg sporednog glumca osvojio je Austrijanac Christoph Waltz za ulogu u Tarantinovom "Django Unchainedu", a Anne Hathaway proglašena je najboljom glumicom u sporednoj ulozi za ulogu prostitutke Fantine u "Jadnicima".

Najbolji adaptirani scenarij ima "Silver Linings Playbook", dok je Tarantino osvojio nagradu za najbolju originalnu priču u svojem "Django Unchainedu".

Najboljim je animiranim filmom proglašen Pixarov "Brave", a film od životu folk-rokera Rodrigueza, "Searching for Sugerman", osvojio je nagradu za najbolji dokumentarac.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.