Financijski problemi legendarnog glumca: Prodavao autograme da bi preživio

Foto: Guliver Image/Getty Images

MICKEY ROONEY preminuo je u nedjelju u 93. godini života.

Detalji o posljednjim godinama njegovog života polako izlaze na vidjelo.

Radar Online piše kako je glumac bio u ozbiljnim financijskim problemima i prodavao je svoje autograme da bi preživio. Iako je imao karijeru koja se protegnula na 80 godina, ipak je bio prisiljen pristajati na plaćena potpisivanja autograma kako bi dobio nešto gotovine.

"Nikada nije mislio da će doživjeti devedesete. Financijski ih nije planirao jer nije mislio da će toliko dugo živjeti. Bio je velika zvijezda pa su njegove memorabilije dobro prolazile. Po jednom potpisivanju autograma mogao je zaraditi od pet do deset tisuća dolara", ispričao je za Radar njegov prijatelj Nelson Deedle.

Deedle je priznao kako je Rooney zbog dugova želio prodati svoje Oscare. Zbog Akademijinog pravila koje zabranjuje javne aukcije i privatne prodaje kipića napravljenih nakon 1951. godine, slavni glumac nije to mogao napraviti.

"Svaki bi mu vjerojatno donio od 50 do 75 tisuća dolara. Trebao mi je novac, ali na žalost, nije ih mogao prodati. To je kao da imaš zlatnu gusku s kojom ništa ne možeš", rekao je Deedle.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.