Gay nogometaš Robbie Rogers dolazi u LA Galaxy: "Želim biti pozitivan primjer ostalima i uživati u nogometu!"

Foto: Guliver / Getty Images

ROBBIE ROGERS će se priključiti Los Angeles Galaxyju, što će ga učiniti još jednim deklariranim homoseksualcem u svijetu profesionalnog sporta.

Američki klub postao je poznat diljem svijeta nakon što je iz Real Madrida u njega došao David Beckham.

Kako javlja Sports Illustrated, Rogers je jako uzbuđen zbog povratka u Los Angeles: "Ne znam čega sam se bojao, ovo sve je bilo tako pozitivno iskustvo za mene. Jedino što sam naučio iz svega je da to što si gay ljude uopće nije briga."

"Ljudi su počeli više prihvaćati ostale, pogotovo mlađe generacije", kaže.

Prošlog mjesesca, veteran NBA Jason Collins javno je priznao da je gay, a oba sportaša su razgovarala o tom iskustvu: "Mislim da bi gay svi sportaši trebali napraviti taj korak, nemate se čega bojati. Vaša karijera će biti sigurna", kaže Rogers.

Inače, Rogers je dvije sezone proveo u Engleskoj, a u veljači je javno objavio da je gay, kao i svoje povlačenje iz nogometa.

Doduše, i sam priznaje da je možda prerano odustao od omiljenog mu sporta: "Želim se vratiti natrag i kad sam dobio ponudu, shvatio sam da je to to. Želim biti pozitivan uzor ostalima koji prolaze sve kroz što sam ja prolazio, a istovremeno uživati u nogometu koji mi je najdraža stvar na svijetu."
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.