Glumac Philip Seymour Hoffman pronađen mrtav

Foto: JLP

STRANI mediji javljaju kako je glumac Philip Seymour Hoffman pronađen mrtav u svom stanu u New Yorku.

Još uvijek nisu poznati svi detalji o smrti 46-godišnjeg glumca, a policija je izjavila kako je pokrenuta istraga. Iako uzrok smrti nije potvrđen, izvor iz policije tvrdi kako se sumnja na predoziranje drogom.

New York Post javlja kako je policija potvrdila da je Hoffmanovo tijelo pronašao njegov osobni asistent. U ruci mu je bila igla zbog čega postoji opravdana sumnja da je uzrok smrti predoziranje drogom. 

Asistent se zabrinuo za Hoffman nakon što s njim nije uspio stupiti u kontakt.

Philip Seymour Hoffman jedan je od najboljih glumaca svoje generacije. Uloga u filmu Paula Thomasa Andersona "Boogie Nights" lansirala ga je među najtraženije glumce u Hollywoodu. Ubrzo je nanizao mnoge uloge u indie ostvarenjima i velikim holivudskim produkcijama. Posebno se pamte uloge u filmovima "Happiness", "Flawless" i "Magnolia".

2005. godine osvojio je Oscara za ulogu u filmu "Capote", u kojem je utjelovio slavnog američkog pisca Trumana Capotea.



Philip Seymour Hoffman rođen je u Fairportu u New Yorku 23. srpnja 1967., a prvu je zapaženu ulogu imao u filmu "Miris žene" 1992. u kojem je glumio razmaženog studenta.

Iako ga gledatelji uglavnom pamte po odličnim dramskim ulogama, često se pojavljivao i u komedijama ili pomaknutim ulogama kao što su one u "Along Came Polly", "The Big Lebowski" i "Almost Famous".

Jedna od posljednjih uloga bila je u blockbusteru "Hunger Games: Catching Fire", a prije samo nekoliko tjedana Showtime je objavio vijest kako će se Hoffman pojaviti u novoj komičnoj seriji "Happyish" koja je trebala pratiti srednjovječnog muškarca u potrazi za srećom.

Jedan od posljednjih intervjua dao je Vanity Fairu promovirajući svoj novi film "God's Pocket".




"Shrvani smo zbog gubitka našeg voljenog Phila, cijenimo ljubav i potporu koju dobivamo od svih vas. Ovo je tragičan i iznenadan gubitak, zato vas molimo da poštujete našu privatnost u trenutcima tugovanja. Neka Phil bude u vašim mislima i molitvama", poručila je njegova obitelj u izjavi za medije.

Studio Lionsgate oglasio se o smrti glumca i izrazio sućut obitelji. Studio stoji iza filmskog serijala "Hunger Games", a Hoffman je navodno snimio većinu svojih scena za nadolazeća dva filma. Hoffmanova uloga jedna je od ključnih u posljednjem dijelu serijala. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.