Glumica otkrila zašto je napustila scijentologiju

Foto: JLP

PROŠLOG ljeta Leah Remini, zvijezda serijala "Kralj Queensa", dospjela je u medije zahvaljujući činjenici da je odlučila napustiti Scijentološku crkvu.

Što je više javnost htjela znati o misterioznoj sekti čiji su članovi brojne slavne osobe, to se ona više distancirala od svega. Bila je dijelom scijentološke zajednice više od 30 godina.

A sad je u intervjuu za BuzzFeed ova 43-godišnja glumica otkrila neke detalje vezane uz Crkvu i njezinu povezanost s njom. U scijentologiju nije ušla svojom voljom, njezina se majka priključila organizaciji prije njezina desetog rođendana: "Radili smo od jutra do mraka uz gotovo ništa obrazovanja. Nisi smio reći 'ne'. Nisi smio biti umoran. Nisi smio reći 'Ja sam djevojčica koja je upravo izgubila svog oca i sve što poznajem'. Jedino što je postojalo bilo je: 'Napravi to'".

"Ako je Crkva htjela da se sruši zid u plesnoj dvorani ti si to napravio jer bi te čekale ozbiljne kazne ako nisi. I iako je bilo grozno da se dijete s tim mora nositi, u isto vrijeme tako mi je usađena radna etika", ispričala je.

I iako je priznala da je njezinoj odluci o napuštanju Crkve presudilo nekoliko faktora, najvažniji je ipak bio njezina devetogodišnja kći: "Dolazila je u godine u kojima bi morala početi aklimatizacija u Crkvi", ispričala je da bi prvo trebala proći kroz žestoko ispitivanje u kojem bi morala odgovoriti na pitanja kao što su "Jesi li se ikad pretvarala da si bolesna?" ili "Jesi li ikad bila kukavica?".

"U mojoj je kući obitelj najbitnija, ali provodila sam većinu vremena u Crkvi. Dakle govorila sam 'obitelj mi je na prvom mjestu', a nisam to pokazivala. Nije mi se svidjela poruka koju sam slala svojoj kćeri", kazala je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.