"Igre gladi" pokorile kino blagajne i postaju najuspješniji film Lionsgatea



MEDIJSKA histerija nastala oko najnovijeg tinejdžerskog hita "Igre gladi", počela je donositi prve rezultate. Svoj "vikend pohod" film je započeo s odličnim rezultatima postavši najuspješniji "ne-nastavak" sa nevjerojatnih 20 milijuna dolara samo od ponoćnih premijera. 

Mnogi predviđaju i da će ovog vikenda postati najuspješniji film Lionsgatea i tako preteći najuspješniji dokumentarac u povijesti "Fahrenheit 9/11" Michaela Moorea koji je dosad držao prvo mjesto sa vikend zaradom od 119 milijuna dolara.


 Uspjeh adaptacije romana Suzanne Collins najavio je i sam Michael Moore koji je jučer na svom Twitteru objavio : "Ovog će vikenda pasti rekord: Fahrenheit 9/11, najuspješniji film Lionsgatea, zamijenit će TheHungerGames".

Analitičari predviđaju kako će "Igre gladi" ovog vikenda utržiti između 135 i 145 milijuna dolara, a konačna zarada mogla bi i prestići onu "Sumrak sage" sa kojom se film iz jasnih razloga najčešće uspoređuje. Prednost "Igara gladi" leži u tome da je film u istoj mjeri zanimljiv i muškoj i ženskoj teen populaciji što kod "Sumrak sage" nije bio slučaj.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.